Türkiye'nin Sayılı Zenginleri Arasındaydılar! İstanbul’un En Değerli Arazisine Gökdelen Dikip Yine De İflas Ettiler

Türkiye'nin Sayılı Zenginleri Arasındaydılar! İstanbul’un En Değerli Arazisine Gökdelen Dikip Yine De İflas Ettiler

İstanbul'un en değerli arazisine koca gökdelen diken milyoner ailenin hazin sonu. Hem milyonlarca dolar değerindeki araziden oldular hem de aile yadigarı Cadebostan'daki yarım trilyon lira değerindeki Ragıp Paşa Köşkü'nden oluyorlar. İşte İstanbul'un meşhur Perili Köşkü'nü de icradan satışa çıkartan uğursuzluklar zincirinin hikayesi...

Türkiye'nin sayılı zenginlerinden birisi olan Çiftçi Ailesi'nin tüm malı mülkü icradan satılık. İstanbul'un en değerli arazisine gökdelen dikme fikri ile başlayan uğursuzluklar zincirindeki son halka Perili Köşk'ün satışa çıkarılması oldu.

İŞTE ÇİFTÇİ TOWERS'IN YÜZ YILLIK PERİLİ KÖŞK'Ü YTMASININ HİKAYESİ

Türkiye, bundan 4 yıl öncesine kadar müteahhitlerin, konut projesi yapanların servetlerine servet kattığı bir ülkeydi. 2007-2017 arasında başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında emlak değerleri çok arttı, çok sayıda dev proje yapıldı. Bu projelerden biri de, İstanbul’un en değerli arazilerinden birinin sahibi olan Çiftçi Ailesi tarafından geliştirilen projeydi. İstanbul Zincirlikuyu’da Çiftçi Ailesi'nin sahip olduğu eski kamyon fabrikasının bulunduğu paha biçilemeyen arazisinde yapılan “Çiftçi Towers” projesinin ailenin servetine servet katması bekleniyordu.

MİLYONLARCA DOLARLIK ARAZİYE TÜM BANKALAR FİNANSMAN SAĞLADI

Milyarlarca dolar değer biçilen projeye bankalar kolayca finansman sağladı, inşaat başladı ama çıkan türlü çeşitli hukuki sorunlardan ötürü bir türlü tamamlanmadı. Bugün kuleler ayakta ama içleri boş.

ragip-pasa-kosku.jpg

ÇİFTÇİ AİLESİ MAHKEME KARARI İLE İFLAS ETTİ

Arazi sahibi Çiftçi Ailesi ise bu proje nedeniyle iflas etti, son olarak mahkeme 59 katlı 931 daireli Çiftçi Towers’ın yapım şirketleri arasında yer alan Çiftçi Gayrimenkul Yatırım AŞ hakkında iflas kararı verdi.

TÜM DAİRELER İCRA YOLU İLE SATIŞA ÇIKARILDI

Kulelerdeki daireler icra yoluyla satılacak, bankalara olan borçlar ödenmeye çalışılacak, bu arada kulelerden ev alanlar da hukuki sürecin sonunda haklarına kavuşabilecek.

ragip-pasa-kosku-001.jpg

AİLENİN EN BÜYÜK SERVETİ PERİLİ KÖŞK'DE İCRADAN SATILIK

Bu iflasla bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor ama Çiftçi Ailesine ait İstanbul Kadıköy Caddebostan’da bulunan Ragıp Paşa Köşkü de icradan satılacak.

Mahkemenin 449 milyon lira değer biçtiği Köşk, Kadıköy yakasında kalan son büyük köşklerden biridir. Uzun zamandır bakımsız durumda olduğu için “perili köşk” olarak anılan Ragıp Paşa Köşkü İstanbulluların bildiği ünlü köşklerden birisidir.

Her şey eski kamyon fabrikasının arazisine gökdelen dikme fikri ile başladı. Sonunda bu parlak fikir tüm ailenin mal varlığını kaybetmesine neden oldu. Sizce de hazin bir çöküş hikayesi değil mi?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN