Ünlü profesör İstanbul için tarih verdi! Deprem yaklaşıyor: O tarihe kadar 7 büyüklüğünde...

Ünlü profesör İstanbul için tarih verdi! Deprem yaklaşıyor: O tarihe kadar 7 büyüklüğünde...

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaklaşan İstanbul depremi ile ilgili son açıklamalarını paylaştı. Bilim insanı, İstanbul'da beklenen depremin tahmini şiddeti hakkında önemli bilgiler verdi. Peki, İstanbul depremi ne kadar şiddetli olacak?

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaklaşan İstanbul depremi hakkında önemli açıklamalar yaptı. İstanbul'un deprem şiddetiyle ilgili beklentiler konusunda bilgiler paylaşan Görür, ne gibi bir şiddetle karşılaşabileceğimize dair önemli ipuçları verdi.

Son haberlere göre, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde büyük hasara yol açan depremin ardından çevre illerde artçı ve bağımsız sarsıntılar devam ediyor.

Ülkemizde deprem riskiyle sık sık karşılaşan bölgelerle ilgili düzenli olarak açıklamalar yapılıyor. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Toplum ve Afet Riski Yönetimi" adlı bir seminerde İstanbul depremiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerde konuşan Prof. Dr. Görür, "İstanbul'u depreme dayanıklı hale getirebiliriz" ifadesini kullanarak ciddi çalışmalara başlamanın önemine vurgu yaptı.

İSTANBUL

Prof. Dr. Naci Görür, yerel yönetimlerin ve yapı kullanımının mikrobölgeleme çalışmalarına uygun bir şekilde yapılmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, İstanbul'da büyük bir deprem beklendiğini belirterek çarpıcı verileri paylaştı.

1999 yılından bu yana İstanbul'da her an 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 64 olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Görür, bu tahminin 2029 yılına kadar geçerli olduğunu söyledi. Ancak bu tahminin yaklaşık 15 yıl artı veya eksi olarak düşünülmesi gerektiğini belirtti. Yani en iyimser senaryoda bile İstanbul'un bu büyük depreme hazırlıklı olması için 2044 yılına kadar zamanının olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Naci Görür ayrıca, bir Afet Bakanlığı'nın kurulması ve yeterli bütçe ayrılması durumunda ülke genelinde önemli ilerlemeler kaydedilebileceğini dile getirdi.

İstanbul'da Fay Hattı'nın geçtiği bilinen bir gerçek. Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan İstanbul, deprem riski açısından önemli bir konumda bulunuyor ve 2. ve 3. riskli grupta sınıflandırılıyor.

Fay hattı, Tekirdağ-Şarköy'den başlayarak Marmara Ereğlisi açıklarına kadar uzanıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN