Unu böyle saklamak yerine çöpe atın daha iyi! Kısa sürede böcekleniyor, sakın böyle muhafaza etmeyin

Unu böyle saklamak yerine çöpe atın daha iyi! Kısa sürede böcekleniyor, sakın böyle muhafaza etmeyin

Hamur işlerinde, tatlılarda pek çok yemeğin ana bileşeninde kullanılan unu doğru saklamak oldukça mühim. Unun raf ömrünü uzatabilmek ve böceklenmenin önüne geçebilmek için bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Peki, un nasıl saklanır? Unun böceklenmemesi için ne yapmak lazım? İşte, unun böceklenmesini engelleyen yöntem...

Mutfakta en çok kullanılan malzemelerden biri olan un, çoğu zaman yanlış muhafaza ediliyor. Yanlış muhafaza edilmesi sonucunda unda böceklenmeler başlarken, belki de kilolarca un çöpe atılıyor. Böceklendirmeden unu muhafaza etmenin sırrı aslında çok basit. Bu yöntem sayesinde ununuz asla böceklenmeyecek.

UN NASIL MUHAFAZA EDİLİR?

Unun raf ömrünü uzatabilmek için dikkat edilmesi gereken hususların başında şüphesiz taze un seçilmesi gerekiyor. Akabinde unu uzun süre böceklenmeden muhafaza edebilmek için cam kavanozlara ihtiyacınız bulunuyor.

Cam kavanozlar unun böceklenmesini önlerken aynı zamanda yapı olarak bozulmasına da engel oluyor. Elbette bu noktada cam kavanozun kapağının da sımsıkı kapandığından emin olmanız önemli.

EVDE UN NASIL SAKLANIR?

Hava temasını kesmek unun raf ömrünün uzamasını sağlayacak. Unu muhafaza edeceğiniz dolapta son derece önemli. Rutubetsiz ve temiz bir dolapta olması unun uzun süre kalmasını sağlar.

Unu kullanırken kaptan almak için demir ya da ıslak bir kaşık ile almanız unun bozulmasına neden olacak. Kuru ve tahta kaşık kullanmanız çok daha sağlıklı bir seçim olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN