Yağ bağlamış fırını bile gıcır gıcır yapıyor! Ovalamaktan kolları yorulanlar bu formülle bayram edecek

Yağ bağlamış fırını bile gıcır gıcır yapıyor! Ovalamaktan kolları yorulanlar bu formülle bayram edecek

Fırın temizliğinin zor ve detaylı işlerden biri olduğunu söylememize gerek yok, ancak yine de üstesinden gelmek önemlidir. İster ciddi bir şekilde kirli olun, ister en son temizlediğinizden bu yana utanç verici bir şekilde uzun zaman geçmiş olsun, bir fırını nasıl temizleyeceğinizi bu işin pratik yolunu öğrenmenin zamanı geldi.

Kirli bir fırın sadece korkunç görünmekle kalmaz, sağlık açısından da sıkıntılıdır. Fırınınızın içine yapışmış eski yiyecekler yangın tehlikesi oluşturabilir ve fırınınızı verimsiz hale getirebilir. Yemeğinizin pişmesi daha uzun sürecek ve taze pişmiş keklerinizin tadı da biraz kötü olabilir.

Bugün bir fırını temizlemenin en iyi yolunu paylaşıyoruz. Sizinkini bir anda inanılmaz bir şekilde temizlemenin kolay yolları var.

FIRINI TEMİZLEMENİN EN İYİ YOLU

İşi 8 kolay adımda tamamlayalım...

1 - FIRININIZIN SOĞUK OLDUĞUNDAN EMİN OLUN VE KİRLERİ TEMİZLEYİN

İşe başlamak için tüm fırın raflarınızı çıkararak başlayın. Bir kağıt havlu veya eski bir bez kullanarak, tüm bu sinir bozucu küçük yanmış yiyecek parçalarını fırınınızın tabanından çıkarın, parçaları doğrudan çöpe atın. Şimdi ne kadar çok kiri çıkarırsanız, daha sonra o kadar işinize yarayacak.

firin-temizligi-nasil-yapilmali.jpg

2 - KABARTMA TOZU MACUNU YAPIN

Küçük bir kapta 1/2 fincan kabartma tozu ile birkaç yemek kaşığı suyu karıştırın. Yayılabilir bir macun elde edene kadar her ikisinin oranını gerektiği gibi ayarlayın. Benim için bu, istenen sürülebilir kıvamı elde etmek için yaklaşık 3 yemek kaşığı su aldı.

3 - FIRININIZI KABARTMA TOZU NACUNU İLE KAPLAYIN

Pastayı fırınınızın iç yüzeylerinin tamamına yayın, ısıtma elemanlarından uzaklaşın. Fırınım çok kirli olduğu için bu kısım için eldiven kullandım. Gerçekten oraya girmeme ve tırnaklarımın altındaki tüm o kirler için endişelenmeden en kirli köşeleri ve çatlakları kaplamama yardımcı oldu. Kabartma tozu, ovaladığınızda kahverengimsi bir renge dönüşecektir; ayrıca bazı yerlerde diğerlerinden daha tıknaz olabilir, ki bu iyidir. Özellikle yağlı bölgelere ekstra dikkat ederek, tüm fırını en iyi şekilde kaplamaya çalışın.

3 - FIRININIZI GECE BOYUNCA BEKLETİN

Kabartma tozu karışımının en az 12 saat veya gece boyunca dinlenmesine izin verin.

firin-temizligi.jpg

4 - FIRIN RAFLARINI TEMİZLEYİN

Bu sırada fırın raflarınızı temizleyin. Burada tam temizlik eğitimine bakın.

5 - FIRINI BİR GÜZEL SİLİN

12 saat veya gece boyunca, nemli bir bulaşık bezi alın ve kuru kabartma tozu hamurunu mümkün olduğunca silin. Yapıştırıcıyı gerektiği gibi kazımak için plastik veya silikon bir spatula kullanın. Nemli bez benim için yeterliydi, ancak ulaşılması zor yerlerde bir spatula işe yarayabilir.

6 - FIRINDA İNATÇI KİRLER VARSA BİRAZ SİRKE PÜSKÜRTÜN

Bir sprey şişesine biraz sirke koyun ve fırınınızda hala kabartma tozu kalıntısı gördüğünüz her yere püskürtün. Sirke kabartma tozu ile reaksiyona girecek ve hafifçe köpürecektir.

7 -FIRININIZA SON BİR SİLME İŞLEMİ YAPTIRIN

Nemli bezinizi alın ve kalan köpüklü sirke-kabartma tozu karışımını silin. Tüm kabartma tozu kalıntısı gidene kadar tekrarlayın. Fırını gerçekten temiz ve parlak hale getirmek için silerken gerektiği kadar su veya sirke ekleyin

8 - ŞİMDİ DE FIRIN RAFLARINI TEMİZLEYİN

Fırın raflarını ve fırınınızda bulundurduğunuz diğer her şeyi temizleyin ve işinizi bitirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN