Yaşam eş anlamlısı

Yaşam eş anlamlısı

Yaşam, doğum ile başlayıp ölüm ile sona eren süreç olarak tanımlanır. Günlük hayatta sıklıkla karşımıza çıkan bu kelime, insan deneyiminin tüm yönlerini kapsar.

Yaşam eş anlamlısı nedir? Türk Dil Kurumu'na göre, ‘yaşam’ kelimesinin eş anlamlısı ‘hayat’tır. Bu iki kelime, birbirlerinin yerine kullanılabilecek şekilde aynı anlamı paylaşır. Yaşam ve hayat, doğumdan ölüme kadar olan süreci ifade eder ve insan deneyimini tam anlamıyla yansıtır.

YAŞAM VE HAYATIN KULLANIMI

Toplumun farklı kesimleri, duruma ve tercihe göre ‘yaşam’ veya ‘hayat’ kelimelerini kullanabilir. Her iki kelime de yaşamın zorlukları, mücadeleler ve günlük yaşamın getirdiği deneyimlerle ilgili ifadelerde yer alır.

YAŞAM VE HAYAT ÜZERİNE ÖRNEK CÜMLELER

Yaşamın ve hayatın zorlukları, güzellikleri ve mücadeleleri üzerine günlük dilde sıkça kullanılan ifadeler mevcuttur. Örneğin, "Hayat beni gerçekten çok yordu." veya "Asıl yaşam şimdi başlıyor." gibi cümlelerde her iki kelime de yaşam deneyiminin çeşitli yönlerini vurgular.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN