Yoğun kar yağışı beyaz esareti başlatacak! O illerde 4 güne dikkat: Günlerce sürecek, kar kalığını boyu geçecek!

Yoğun kar yağışı beyaz esareti başlatacak! O illerde 4 güne dikkat: Günlerce sürecek, kar kalığını boyu geçecek!

Dünya genelinde küresel iklim krizi nedeniyle hava durumları sürekli olarak değişkenlik gösteriyor. Bu kış ülkemizde de kurak geçiyor ve herkes ne zaman kar yağacağını merak ediyor. İşte haberin detayları…

Ne zaman kar yağacak Türkiye'nin gündemindeki en önemli konulardan biri bu. Az yağış ve kuraklık endişesi ile, ne zaman yağmur veya kar yağacağı araştırılıyor.

'GÜNLERCE SÜRECEK KAR GELİYOR' İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK? 'TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİ KAR OLACAK' DEYİP TARİH VERDİ! SON DAKİKA 28 OCAK - 1 ŞUBAT HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji en son hava durumu haberini verdi, ancak uzmanlar şaşırtıcı bir değerlendirme yaptı. Uzmanlar 'Türkiye'nin gündemi kar olacak' diyorlar. Uzmanların dediklerinden anlaşılan kar yağışının süreceğini söylemek istiyorlar. Merak edilen o soru İstanbul’a kar ne zaman yağacak. Hava durumu tahminleri…

Vatandaş Kış aylarının kurak geçmesi sebebiyle kar yağışı ne zaman olacak sorusunun cevabını arıyorlar ve hava durumu haberlerini takip ediyorlar. Bu yüzden insanlar bana sık sık "Ne zaman yağmur yağacak ya da kar yağacak?" diye soruyor. Soruma cevap arıyorum. Meteoroloji'den gelen açıklamaya göre Türkiye bugün itibariyle yağışlı hava sisteminden etkileniyor. Yağışların batı ve güneyde şiddetli yağmur, doğuda yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre kar yağışı 5 gün daha devam edecek. İstanbul'a kar ne zaman yağar? Meteorolog Prof. Dr. Orhan Şen tarih belirterek açıkladı. Meteorolog Kerem Ökten ise yoğun kar yağışına işaret ediyor. Güncel hava durumu bilgileri için tıklayınız.

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Türkiye'de kış başlıyor. Doğuda kar yağışları başlayacak, önemli kar yağışları var. Türkiye'nin hemen her yerinde yağış var. İstanbul'da sıcaklık pazar günü 6 dereceye kadar düşecek. İstanbul'da kar bu hafta sonu görünmüyor ancak Şubat'ın 2'si 3'ü gibi kar yağışı görülecek. Anadolu'ya sürekli bir kar yağışı geliyor. 5-6 gün sürecek bir kar yağışı var. İstanbul'u takip ediyoruz" dedi.

“TÜRKİYE’NİN KAR OLACAK”

Hava durumuyla ilgili çok dikkat çekici bir tahmin yapan Hava Forum bir paylaşım yaptı ve “Haftaya bugünlerde Türkiye'nin gündemi kar olacak gibi duruyor. Kutup kapısı Türkiye'ye açılmak istiyor. Bu konuda istikrarlı tahminler geliyor. Daha önce bahsettiğimiz gibi soğuk ve kar yağışlı hava dalgası okulların 2. dönem açılış tarihlerine de denk geliyor. Takipteyiz.” İfadeleri kullanıldı.

“TÜRKİYE’YE KIŞ GELİYOR”

Meteoroloji uzmanı Kerem Öktem Kuraklığın ardından Türkiye’nin soğuk bir kış geçireceğini söyledi. Öktem paylaşımında “Türkiye'ye kış geliyor. Şubat ayı kar, buzlanma ve fırtınalarla başlıyor. 10 günlük beklenen kar örtüsü miktarı giderek artıyor. Özellikle Anadolu bol miktarda kar yağışı alacak. İstanbul için kar miktarı her güncelleme artacak. Değerler cm'dir.” dedi.

METEOROLOJİNİN HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise ülkenin bir çok yerinde yağışların hâkim olacağını bildirdi. Beklenen Yağışların; yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu yağışlar Marmara’nın güneybatısı, İç Ege’nin yüksekleri, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı düşünülüyor.

Yağışların, Kıyı Ege, Antalya'nın doğusu, Manisa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bilecik, Kayseri, Sivas, Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı bildirildi..

SICAKLIKLAR DOĞUDA 2 İLA 4 DERECE AZALIYOR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların 2 ila 4 derece düşeceği ve diğer yerlerde büyük ölçüde değişmeyeceği söylendi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışlar; Kıyı Ege, Antalya'nın doğusu, Manisa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bilecik, Kayseri, Sivas, Malatya, Tunceli, Elâzığ, Bingöl, Muş, Hakkâri ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar olarak beklenmekle birlikte, oluşabilecek olumsuz etkilere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/saat) bekleniyor ve bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye ediliyor.

28 OCAK HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava durumu

29 OCAK HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava durumu

30 OCAK HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava durumu

31 OCAK HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava durumu

01 ŞUBAT HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava durumu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN