Yüzünüze 40 gün boyunca zeytinyağı sürerseniz...

Yüzünüze 40 gün boyunca zeytinyağı sürerseniz...

Yüzünüze 40 gün boyunca süreceğiniz zeytinyağı, cildinize pek çok fayda sağlayacak! Hem sivilce, hem de güneşin zararlı ışınlarından sizi koruyacak...

Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez. Binlerce yıldır kullanılan bu mucizevi yağ, cildinizi parlatmaya ve yenilemeye devam ediyor. Hem bedeni güzelleştiren hem de şifa kaynağı olan zeytinyağı, cildinizin en eski dostudur. Yüzünüze çeşitli ürünler sürmekten sıkıldıysanız, zeytinyağı ile hücrelerinizi yenileyerek yumuşak ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. İşte 40 gün boyunca zeytinyağı kullanmanın cilde sağladığı faydalar...

ZEYTİNYAĞININ CİLT ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Zeytinyağının Faydaları Nelerdir? Yüze Zeytinyağı Sürmek İyi Gelir Mi, Kimler Kullanamaz, Cilde Faydaları Neler? - Yaşam Haberleri

Antioksidan, vitamin ve mineral açısından zengin olan zeytinyağı, kırışıklık görünümünü zamanla azaltır. Vücuttaki pek çok organı yenileyen ve tazeleyen zeytinyağı, cilt üzerinde de mucizeler yaratır. Peki, bu altın değerindeki yağı yüzünüze sürerseniz ne gibi değişiklikler olur?

40 Gün Boyunca Zeytinyağı ile Cilt Bakımı

Ciltte Doğal Işıltı Yaratan Bloomea (Zümrüt Işıltısı) Nedir? | Ergül Keskin

Zeytinyağını 40 gece boyunca yüzünüze sürdüğünüzde, cildinizi yenileyerek her sabah taze ve sağlıklı bir ciltle uyanırsınız. İşte zeytinyağının cildinize sağlayacağı faydalar:

  1. Ultraviyole Işınlardan Korur: Zeytinyağı, güneşin zararlı UV ışınlarının %20'sini engeller, bu sayede cildinizi güneşin zararlarından korur.

  2. Skualen ile Koruma: Zeytinyağının içeriğinde bulunan skualen, cildi en etkili şekilde koruyan yağlardan biridir. Bu bileşen, cildinize doğal bir kalkan sağlar.

  3. Sivilcelerle Savaşır: Zeytinyağı, sivilcelerle mücadelede etkili olup, cildi güneş lekelerinden arındırır.

  4. Cilt Kuruluğunu Giderir: Nemlendirici özellikleri sayesinde cilt kuruluğunu önler ve ölü deriden arındırır.

  5. Kırışıklıkları Azaltır: Halk arasında 'sıvı altın' olarak bilinen zeytinyağı, E ve C vitamini açısından zengin olduğundan, cildinizi nemlendirir ve kırışıklıkları azaltır.

Zeytinyağı ile Cilt Maskesi

Zeytinyağı, doğal bir cilt bakım ürünü olarak uyku maskelerinden daha etkili olabilir. Cildinizi derinlemesine nemlendirir ve yeniler. İşte basit bir tarif:

  1. Bir miktar zeytinyağını avucunuza alın.
  2. Yatmadan önce yüzünüze nazikçe masaj yaparak uygulayın.
  3. Sabaha kadar cildinizde bırakın ve sabah ılık su ile durulayın.

Bu rutin, cildinizin nem dengesini korur ve daha parlak, sağlıklı bir görünüm sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN