Zamlı asgari ücret yatar yatmaz zammı geldi! O tarihte 10 bin TL oluyor: İlk ağızdan açıklama geldi! İşte milyonları coşturan o tarih...

Zamlı asgari ücret yatar yatmaz zammı geldi! O tarihte 10 bin TL oluyor: İlk ağızdan açıklama geldi! İşte milyonları coşturan o tarih...

Asgari ücretli vatandaşları oldukça mutlu edecek bir açıklama yapıldı. Aralık 2022'de alınan bir kararla asgari ücret 5.500 TL'den 8.500 TL'ye yükseltildi. Şimdilerde ise asgari ücret miktarının 10 bin liraya çıkarılacağı yönünde bir iddia öne sürüldü. Eski bakanın bu açıklamaları tüm dikkatlerin ona çevrilmesine neden oldu. İşte detaylar..

Artan fiyatlar ve yükselen fiyatlar nedeniyle asgari ücrete 2022 yılı Temmuz ayında belli oranda zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete Temmuz 2023'te de gerekli görülmesi halinde zam yapılabileceğini açıklayarak yüzleri güldürdü.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA ZAM YAPILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu açıklamanın ardından "Önümüzdeki günlerde asgari ücrette geçici bir artış olmayacak." şeklinde bir konuşma yaparken enflasyonun yüzde 20'lere kadar inebileceği konusunda bir değerlendirmeleri olduğunu söyledi. Asgari ücretlileri ise 'Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak mı, yapılmayacak mı diye merak ederken Mart'ta asgari ücretin 10 bin lira olacağı, Temmuz'da gerekmeyeceği söylendi.

Zamlı asgari ücret yatar yatmaz zammı geldi. O tarihte 10 bin TL oluyor

Asgari ücretle ilgili açıklama yapan eski bakanlardan Profesör Işın Çelebi, 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek seçimden kaynaklı olarak Mart ayında asgari ücrete zam gelebileceğini dile getirdi. Düşük gelirlilerin GSMH içindeki payının yüzde 34 olduğunu söyleyen Prof. Çelebi, "Oran yüzde 25'e düştü Gelir önemli ölçüde düştü Bu, toplum huzurunu riske atıyor." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN