Zekasına güvenen gelsin! 5 saniyede farklı olan kalbi bulanların beyni makine gibi hızlı çalışıyor

Zekasına güvenen gelsin! 5 saniyede farklı olan kalbi bulanların beyni makine gibi hızlı çalışıyor

Sizler için hazırladığımız bu optik yanılsama testinde tüm kalpler aynı gibi görünse de aslında içlerinden biri farklı. Kalpler arasında farklı olanı 5 saniyede bulanın gözlem becerisi kuvvetli oluyor. Bakalım siz farklı kalbi kaç saniyede göreceksiniz...

Optik illüzyonlar, insan beynini kandırmak için oluşturulan görsel görüntülerdir. Görsel illüzyon olarak da bilinirken, genellikle basit zeka testleri de sayılırlar. Popülaritesi son zamanlarda artan bu illüzyonlara şimdi bir yenisi daha eklendi.

3 FARKLI TÜRÜ VAR

Optik illüzyonların üç ayrı türü bulunuyor. Bunlar; gerçek, fizyolojik ve bilişseldir. Beynimiz bir nesnenin fiziksel özelliklerini yanlış yorumladığı zaman gerçek yanılsamalar ortaya çıkıyor. Fizyolojik yanılsamalar ise gözler ve beynin ışık ile rengi işleme biçiminden kaynaklanıyor.

Kanıtlar bu varsayımlarla çelişse dahi, beynimiz gördüklerimizle ilgili varsayımlarda bulunduğu zaman bilişsel yanılsamalar görülür. Yapılan araştırmalarda optik illüzyonların düzenli uygulanmasının yetişkinlerde konsantrasyonu artırdığı ve bilişsel gerilemeyi engellendiği ortaya çıkmıştır.

ŞAHİN GÖZLÜLER 5 SANİYEDE BULUYOR

Eğer gözlerinize güveniyorsanız bu illüzyon testini 5 saniye içinde çözeceksiniz. Ancak bu sürede farklı kalbi bulamadıysanız üzülmeyin. Cevabı sizler için verdik. İşte, farklı olan o kalp:

s-h-7-ic.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN