Zincir marketler kırmızı et zammına doymadı! Et ve Süt Kurumu'ndan flaş açıklama geldi: Vatandaş kapıda kuyruk oldu

Zincir marketler kırmızı et zammına doymadı! Et ve Süt Kurumu'ndan flaş açıklama geldi: Vatandaş kapıda kuyruk oldu

2023'e girerken kırmızı et dokuz gün içinde üçe katlandı. Zaten alamadığımız kırmızı et fiyat artışından dolayı tavan seviyelere çıktı. Et ve Süt Kurumu altınla kıyaslanabilir bir stabiliteye ulaşan kırmızı et için harekete geçti. Daha uygun fiyatlara satış yapan Et ve Süt Kurumu'ndan güzel haberler de var. İşte tüm detaylar...

Vatandaşların kırmızı et alması artık imkansız oldu. Sadece Kurban Bayramlarında et yiyebilen vatandaşlar şimdiden bu bayramda kurban kesip kesemeyeceklerini düşünmeye başladılar. Ocak ayı başında yapılan zammın ardından et fiyatına yapılan zamma milyonlarca kişi tepki gösterdi.

Ramazan ayına az kala pazara gireceğini açıklayan Et ve Süt Kurumu, taze karkas et dağıtımının yapılacağını duyurdu. İnternet sitesinde yer alan açıklamada; “Kırmızı ette arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması için gerekli tedbirler alınıyor. ESK satış noktalarında ve Tarım Kredi Birlik pazarında yeterli ürünü ekonomik fiyatlarla temin edebilmek için gerekli satın alma süreçleri tamamlandı. Ayrıca ihtiyaç olması halinde üreticilerin üretimleri sırasında ortaya çıkan maliyetleri de dikkate alınarak taze et pazarlanacaktır." Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan bu açıklama vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.

Et ve Süt Kurumu'ndan et zammı açıklaması

RAMAZAN AYIN ÖNCESİ SATIN ALMA SÜRECİ BAŞLATILIYOR!

Et ve Süt Piyasalarını düzenlemeye yönelik çalışmaların başladığını duyuran Et ve Süt Enstitüsü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ramazan ayından önce başlatılan hazırlıklar kapsamında; Et ve süt piyasasının düzenlenmesi ve dengelenmesi için Kuruluşumuza gerekli yetki ve atıflar yapıldı. Hem üreticileri hem de tüketicileri korumak adına et piyasası tarafımızca düzenli izlenmektedir. Kırmızı ette arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması için gerekli tedbirler alınmaktadır." denildi.

Bu açıklamaya ek olarak, Et ve Süt Vakfı satışa sunduğu tüm ürünleri çok düşük piyasa fiyatlarıyla satmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN