HDP'li vekile örgüt üyeliğinden hapis cezası

HDP'li vekile örgüt üyeliğinden hapis cezası

Son dakika haberi... HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül'e 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül'e, Diyarbakır'da yargılandığı davada "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Bülbül katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Bülbül'ün cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Bülbül'ün avukatı ise mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Bülbül'ün "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasını, kararın bir suretinin TBMM Genel Sekreterliğine ve Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesini kararlaştırdı.

KEMAL BÜLBÜL KİMDİR?

Kemal Bülbül, Türk öğretmen, siyasetçi ve TBMM 27. dönem HDP Antalya milletvekilidir.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olmuştur. Adıyaman, Ankara ve Van illerinde öğretmenlik görevini ifa etmiştir. Eğit-Sen, Eğitim-Sen ve KESK'i kurmuştur. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanlığı ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreterliği yapmıştır. HADEP Ankara İl Başkanlığı görevinde de bulunan Bülbül; iyi düzeyde Kürtçe bilmektedir, evli ve bir çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN