HDP'li Gergerlioğlu: Türkiye'de 63'ü doktor 145 sağlık çalışanı virüsten öldü

HDP'li Gergerlioğlu: Türkiye'de 63'ü doktor 145 sağlık çalışanı virüsten öldü

Meclis'te konuşan HDP'li Gergerlioğlu, sağlık çalışanlarının zor durumda olduğunu belirterek "Sağlık çalışanları zor, kötü bir halde. Şu ana kadar 63'ü doktor 145 sağlık çalışanı hayatını kaybetti" dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yanlış sağlık yönetimi olduğunu, Kovid-19 pandemisi nedeniyle vakaların arttığını söyledi 

En tehlikeli bölgede bulunan sağlık çalışanlarının haklarını alamadığını belirten Gergerlioğlu, "Sağlık çalışanları zor, kötü bir halde. Şu ana kadar 63'ü doktor 145 sağlık çalışanı hayatını kaybetti" diye konuştu.

"ONLAR TÜKENDİKÇE KARANLIK ÇÖKÜYOR"

Türk Tabipleri Birliği'nin "Sağlık çalışanları tükendikçe karanlık çöküyor" diyerek, 11-15 Kasım günleri arasında saat 21.00'de bir dakikalık ışıkları açma-kapama eylemi düzenlediğini belirten Gergerlioğlu, "Sağlık çalışanlarının durumuna dikkat çekelim" ifadesini kullandı.

 

Türk Tabipleri Birliği, sosyal medyadan "Kovid-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir" diyerek eylem çağrısı yapmıştı. 5 gün boyunca, saat 21.00'de ışık açıp kapama eylemi gerçekleştirilecek.

Vatandaşları "Sağlık çalışanları tükendikçe karanlık çöküyor" diyerek 11-15 Kasım arasında, saat 21.00'de ışık açıp kapamaya davet eden TTB, tüm illerden sağlık çalışanlarının taleplerini de mektuplar ve videolar ile Sağlık Bakanlığı’na ileteceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN