Hepatit B aşısı üretimi'nde yüzde 15 yerli malı avantajı

Hepatit B aşısı üretimi'nde yüzde 15 yerli malı avantajı

Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ, Hepatit B aşısının Türkiye'de üretimine geçişi için Güney Kore menşeli LG Chem firması ile anlaşma imzaladı. Girilecek ilk ihalede yüzde 15 yerli malı avantajı sağlanacak.

Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımladığı açıklamasında, Hepatit B aşısının yerlileştirilmesi için üretimine geçiş sürecinin başlatıldığını bildirdi. Böylece Türkiye, girilecek ilk ihalede yüzde 15 yerli malı avantajından faydalanacak.

'Halk Sağlığı Bulaşıcı hastalıkları önleyici bağışıklama programı' kapsamında yer alan Hepatit B aşısı, Türkiye İlaç Eczacılık Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK)  tarafından ruhsatlandırılacak.

Ruhsatlandırma çalışmasının 150 günde tamamlanması imtiyazını sağlayan yüksek öncelik ve İyi İmalat Uygulamaları (GMP) denetim süreçlerinin hızlandırılmasını sağlayan GMP/2 öncelik onaylarının da alındığı açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN