Hepimiz robotların denekleriyiz

Hepimiz robotların denekleriyiz

Google, telefonunuzdaki bilgileri kendi sunucularına yüklemek yerine doğrudan cihazlarınıza girmeye hazırlanıyor. Böylece telefonunuzu kullanırken, bir yandan da farkında olmadan Google’ın yapay zekasını eğiteceksiniz.

İletişim teknolojilerinin göz alıcı bir hızla geliştiği günümüzde, kullanıcıların en önemli sorunlarının başında mahremiyet geliyor. Akıllı telefonlarımızda, bilgisayarlarımızda ne yaptığımız, yazılım şirketleri tarafından izlenebiliyor. Şirketler bu bilgileri, çeşitli hizmetlerini geliştirmek için kullanıyor. Teknoloji devi Google ise bu konuda farklı bir uygulamaya gitmeye hazırlanıyor. Daha önce telefonlardaki bilgileri kendi sunucularına aktaran Google, ‘Federe Edilmiş Öğrenme’ adı verilen yöntemle doğrudan telefonlarımıza girecek. Bu programın amacı, Google’ın yapay zeka hizmetlerini geliştirmek. Yani telefonunuzun işlemcisi, gücünün bir kısmını Google’ın yapay zekasını eğitmek için kullanacak. Google, bu yöntemin, bütün bilgileri tek bir yerde toplayan eski sisteme göre daha düşük maliyetli olduğunu, ayrıca kullanıcıların mahremiyeti açısından da daha olumlu olduğunu belirtiyor. Zira yeni sistemde bilgilerimiz Google sunucularına gitmeyecek, böylece bilgilerin  çalınma riski azalacak. Google, bu sistemin bir avantajının da uygulama güncellemelerinde olacağını belirtiyor. Zira bu şekilde kullanıcılar yeni güncelleme beklemeyecek, her telefon kendi ‘kişisel’ güncellemesine sahip olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN