Heybeliada'da yangın mı çıktı? İstanbul Heybeliada'nın çıkan yangının nedeni belli oldu mu?

Heybeliada'da yangın mı çıktı? İstanbul Heybeliada'nın çıkan yangının nedeni belli oldu mu?

Son dakika haberi: İstanbul'un tarihi semtlerinden biri olan Heybeliada'daki ormanlık alanda yangın çıktı. Sosyal medyada gündem olan olay sonrasında Heybeliada'daki yangının nedeni merak edilirken, Adalar Belediye Başkanı deneyimli vatandaşların yardım etmeleri için Heybaliada'ya gelmeleri çağrısında bulundu. İşte Heybeliada yangınında son durum...

'Heybeliada'da yangın mı çıktı?', 'Heybeliada'nın çıkan yangının nedeni belli oldu mu?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. İstanbullular'ın hafta sonu dinlenmek, bisiklet sürmek, piknik yapmak için gittiği sayfiye yerlerinden biri olan Heybeliada'da çıkan yangın vatandaşları korkuttu. İstanbul'un Asya Yakası'ndan da görülen ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Birçok sosyal medya kullanıcısı da, #Heybeliada etiketine üzüntülerini dile getiren mesajlar paylaştı. Detaylar haberimizde...

HEYBELİADA YANGININDA SON DURUM NEDİR?

İstanbul Adalar ilçesindeki Heybeliada'da ormanlık alanda yangın meydana geldi. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Asya Yakası ilçelerinden feribotla getirilen itfaiye ekipleri saat 19.45 itibariyle yangını kontrol altına aldıktan sonra söndürme çalışmalarını sürdürdü.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Heybeliada'daki yangına ilişkin, "Yangın 19.45'te kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Yangının bir barakada meydana geldiği ve ormanlık alana sıçradığını bildiren Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, deneyimli herkesin acil şekilde Heybeliada'ya gelmesi için tweet attı.

HEYBELİADA YANGINI NEREDE ÇIKTI?

İstanbul Valiliği'nden Heybeliada'da Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada çıkan yangınla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Adalar ilçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır" denildi.

İstanbul Valiliği, Heybeliada'daki yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

YÜKSELEN DUMANLAR BİRÇOK NOKTADAN GÖRÜLDÜ

CNN Türk TV muhabiri Furkan Okutan, "İtfaiye ekipleri destek olarak oraya yönlendirilmiş durumda. Anadolu İtfaiyesi'nin söylediği büyük bir yangın. Yangın Bostancı sahilinden gözükebiliyor. Büyük bir yangın olduğunu bize işaret ediyor. Yoğun duman Anadolu Yakası'ndan net bir şekilde görülüyor" dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ, ADAYA GİTTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının çıktığı ormanlık alanda incelemeler yapmak üzere Heybeliada'ya gitti. Pakdemirli, "Heybeliada'daki yangına 2 uçak, 5 helipter, 6 arazöz ve 40 personel sevk edildi" dedi.

VATANDAŞLAR, İTFAİYE ERLERİNE YARDIMCI OLDU

Heybeliada halkı, ormanlık alanda çıkan yangına müdahale eden itfaiye erlerine yardım etmek üzere bölgeye gitti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Yurt genelinde son günlerde artan orman yangınlarını anımsatan sosyal medya kullanıcıları, üzüntülerini dile getirirken yangın ardından aynı bölgeye otel yapılmasından endişe duyduklarını dile getirdiler. #Heybeliada etkiketine yazılan mesajların bazıları şöyle:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN