Hollanda: Ankara saldırısını IŞİD mi yaptı, PKK mı?

Hollanda: Ankara saldırısını IŞİD mi yaptı, PKK mı?

Ankara'daki saldırıyı kim yaptı? Hollanda devlet televizyonunun internet sayfasında, Ankara Tren Garı yakınlarında meydana gelen ve 86 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili bir yorum yer aldı.

Hollanda devlet televizyonu muhabiri Lucas Waagmeester, bu sabah Ankara’daki Barış Mitingi'nde patlatılan iki bombanın arkasında kimin olduğunu söylemenin zor olduğunu belirtti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Saldırının kim tarafından yapıldığını söylemenin zor olduğunu belirten Waagmeester, PKK'nın daha önce de benzer bombalı saldırıları bulunduğunu, fakat mitingin Kürt hareketi yanlısı olduğunu da unutmamak gerektiğini ifade etti.

Suriye'de Kürtlerle savaşan IŞİD'in de mitingi hedef almış olabileceğini belirten Waagmeester, buna karşın IŞİD'in Suriye sınırında bir eylem düzenlemesinin çok daha kolay olduğunu, örgütün Ankara'da böyle bir eylem düzenlemesinin ise zor olduğunu kaydetti.

Waagmeester, üçüncü bir ihtimal olarak “Üç hafta sonra genel seçimler yapılacak. Zaten stresli geçecek seçimde bir kaos ortamı yaratmak isteyen çevreler olabilir.” diye konuştu.

"Büyük bir şok"

Olay yerinden görüntülerde art arda iki patlama görülüyor. Waagmeester, “İnsanların kol kola dans ettikleri bir festival havası var. Ordu ile PKK arasında güneydoğuda devam eden şiddeti protesto ediyorlar. Sonra bir anda bir alev topu görülüyor ve insanlar kaçmaya başlıyor. Görüntülerde cesetler de görülüyor.” dedi.

Waagmeester’a göre saldırı Türkiye için çok olağan dışı bir saldırı: “Böyle bir saldırının başkent Ankara’da yaşanması büyük bir şok oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN