İflas kararı alınan BETA Ayakkabı'nın 50 mağazası kapandı

İflas kararı alınan BETA Ayakkabı'nın 50 mağazası kapandı

Mahkeme, Beta Ayakkabı'nın pazarlama faaliyetlerini yürüten şirketi için iflas kararı verirken, diğer şirketi için de konkordato süresi bitti. İflas nedeniyle 50 mağazası kapanan Beta, internet odaklı satış ve ihracata yönelecek.

Ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörler arasında yer alan ayakkabıcılık sektöründe, 60 yıllık bir marka için daha iflas kararı verildi.

İFLAS KARARI VERİLDİ

2018 yılında konkordato talep eden Beta markasının pazarlama faaliyetlerini yürüten Beta İç ve Dış Pazarlama A.Ş için Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi iflas kararı verdi. Diğer şirketi olan BETA Ayakkabı San. A.Ş için ise konkordato süresi bitti.

50 MAĞAZASI KAPATILDI

Sözcü'nün haberine göre 50 mağazasının yaşanan bu iflas nedeniyle kapandığını söyleyen BETA Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık, bundan sonraki süreçte ihracata ve internetten satışa yönelecekleri bilgisini vererek, “BETA Ayakkabı’da üretim devam ediyor. İmalat devam ediyor. Kendim tekrar faaliyet gösteriyorum. Mağazalarda bir satış yok ama üretim yapıyorum. İnternetten satış var. BETA Ayakkabı’da borç çok fazla değil. Mesela alacaklı olan dericilerle konuşuyorum hepsi şirketin devamlılığı için alacaklarından belli bir süre için fedakarlık yapıyorlar hatta bazıları borçlarını siliyorlar” dedi.

Şirketin bu süreçten çıkacağına inandığını anlatan İkiışık, ihracata yönelik temaslarda bulunduklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN