İsrail havayolu şirketi El Al, 13 yıl sonra İstanbul'a sefer düzenledi

İsrail havayolu şirketi El Al, 13 yıl sonra İstanbul'a sefer düzenledi

İsrail resmi havayolu şirketi El Al, 13 yıl aranın ardından İstanbul'a ilk seferini yaptı. İsrail Büyükelçiliği bu haberi resmi hesabından duyurdu. Uçuşlar sadece kargo, yük taşıma amacı ile yenilendi.

Tarifeli Türkiye uçuşlarını ticari sebeplerden ötürü 2007 yılında durdurma kararı alan İsrail havayolları El Al, bu sabah İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. İsrail Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabı haberi, "Bugünden sonra, THY'nin yanı sıra ELAL da TelAviv-İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Tel Aviv-İstanbul arasında düzenli kargo uçuş seferi yapmak için başvuruda bulunan El Al, Türk havacılık otoritelerinin onayı gelmesinin ardından 13 yıl aradan sonra bu sabah 07.50'de İstanbul'a iniş yaptı.

UÇUŞLAR KARGO İÇİN YENİLENDİ

Şalom gazetesinden Elda Sasun'un haberine göre, El Al kargo departmanı Müdürü Ronen Shapira, dün gerçekleşen telefon görüşmesinde, uçuşların sadece kargo, yük taşıma amacı ile yenilendiği bilgisini verdi.

Uçak, 23 ton tıbbi malzemeyi, İstanbul 'dan Tel Aviv üzerinden New York'a, Amerikalılara taşımak üzere yola çıktı.

BİR HAFTA ÖNCE DUYURULMUŞTU

Yaklaşık bir hafta önce, Port2Port web sitesi, El Al'ın 24 Mayıs'ta faaliyete geçecek olan,Türkiye'ye düzenli bir kargo hattı kurmayı planladığını duyurmuştu.

İsrail Büyükelçiliği: İki ülke arasındaki ticaretin rekor seviyelerine ulaşmasına katkı sağlayacak
İsrail Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabı, El Al'ın Atatürk Havalimanı'na inişini, "10 yıl aradan sonra ilk kez bir @EL_AL_AIRLINES kargo uçağı bu sabah İstanbul'a iniş yaptı. Bugünden sonra, #THY'nin yanı sıra ELAL da #TelAviv-#İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak." diye duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN