İstanbul Film Festivali salonlara dönüyor

İstanbul Film Festivali salonlara dönüyor

Online olarak düzenlenmesi planlanan İstanbul Film Festivali ekim ayında çevrim içi gösterimlere paralel olarak sinema salonlarında da izleyicilerle buluşma kararı aldı.

AYŞE LEBİN KATI / KARAR

Sonbahar ayları sinemanın en bereketli zamanları olsa da bu yıl koronavirüs pandemisinin gölgesinde geçiyor. Buna rağmen pek çok festival online ve açık hava gösterimleri hazırlayarak seyirciyi sinemasız bırakmıyor.

Online gösterimler hız kazanmışken İstanbul Kültür Sanat Vakfı’ndan sürpriz salon kararı geldi.  İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 39. İstanbul Film Festivali, Ekim ayı boyunca gerçekleştireceği çevrim içi gösterimlere paralel olarak sinema salonlarında da izleyicilerle buluşacak.

Bu yıl 9 ile 20 Ekim 2020 tarihleri arasında hem çevrim içi hem de belirli salonlarda fiziksel olarak gerçekleştirilecek 39. İstanbul Film Festivali, pandemi dolayısıyla belirlediği bu yeni formatıyla gerek izleyicilerin gerekse sinema işçilerinin sağlığını korumayı hedefliyor.

Festival, fiziksel olarak gerçekleştireceği gösterimler için de bir dizi ek önlem getirerek fiziksel teması en aza indirmeye çalışıyor. Bu doğrultuda hiçbir film için fiziki bilet basılmayacağı belirtilirken salonlarda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulacağı da belirtiliyor.

Uluslararası Altın Lale  festivali için yarışan filmler arasında Annabelle Attanasio’nun •  Mickey ve Ayı’sı, Mahnaz Mohammadi’den Oğul-Ana, Visar Morina’dan Yabancı ve Ukraynalı yönetmen Valentyn Vasyanovych’in Atlantis’i var.  Toplam 12 filmin yer aldığı yarışmanın jüri başkanlığını yönetmen Tayfun Pirselimoğlu yapacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN