İstanbul'un 4 ilçesinde corona virüs alarmı! İşte ilçe ilçe koronavirüs yoğunluk haritası

İstanbul'un 4 ilçesinde corona virüs alarmı! İşte ilçe ilçe koronavirüs yoğunluk haritası

Türkiye'de 'yeni normalleşme' sürecinin başlamasının ardından son günlerde corona virüs vaka sayılarının yeniden artış göstermeye, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nu endişelendirdi. Salgın merkezi olarak ilan edilen İstanbul'da, 39 ilçenin risk haritası güncellendi. Hayat Eve Sığar uygulamasında yayınlanan covid-19 salgın hastalığının ilçe ilçe görülme yoğunluğunun İstanbul'da en tehlikeli ve en güvenli semtler merak ediliyor. İşte detaylar...

'İstanbul koronavirüs yoğunluk haritası' ve 'ilçe ilçe corona virüs yoğunluğu haritası'nı sayfamızda aktardık. Hayat Eve Sığar uygulamasında yer alan güncel haritaya göre; Güngören, Bahçelievler, Zeytinburnu, ve Bağcılar en riskli ilçeler arasında bulunurken; Adalar, Beykoz ve Kadıköy yoğunluğun en az olduğu ilçeler arasında yer alıyor. Peki, 'İstanbul'da corona virüsünden kaç kişi öldü?', 'İstanbul'da en çok vaka yaşanan ilçe semt mahalle sokak neresi?' Sağlık Bakanlığı, covid-19 salgın hastalığı haritasını 'Megakent' için güncelledi. İşte 16 milyon nüfuslu İstanbul'un 39 ilçesinin corona virüsü haritası...

SALGINDAN KORUNMAK İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN 14 KURAL

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

MAHALLENİZİN VİRÜS YOĞUNLUĞUNU TELEFONUNUZDAN ÖĞRENİN

Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz yayınladığı 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması, enfekte olan bir hastanın yakınına yaklaştığınızda veya koronavirüs salgınında riskli olarak tanımlanan bir mahalleye, sokağa girdiğinizde size uyarı bildirimi gönderiyor. 'Türkiye corona virüs yoğunluk haritası'nın da yer aldığı 'Hayat Eve Sığar' uygulamasını iPhone ve Android cihazlarına indirmek için BURAYA tıklayın.

İSTANBUL CORONA VİRÜS RİSK HARİTASI

ADALAR

ARNAVUTKÖY

ATAŞEHİR

AVCILAR

BAĞCILAR

BAHÇELİEVLER

BAKIRKÖY

BAŞAKŞEHİR

BAYRAMPAŞA

BEŞİKTAŞ

BEYKOZ

BEYLİKDÜZÜ

BEYOĞLU

BÜYÜKÇEKMECE

ÇATALCA

ÇEKMEKÖY

ESENLER

ESENYURT

EYÜP

FATİH

GAZİOSMANPAŞA

GÜNGÖREN

KADIKÖY

KAĞITHANE

KARTAL

KÜÇÜKÇEKMECE

MALTEPE

ŞİLE

ŞİŞLİ

PENDİK

SANCAKTEPE

SARIYER

SİLİVRİ

SULTANBEYLİ

SULTANGAZİ

ÜMRANİYE

ÜSKÜDAR

TUZLA

ZEYTİNBURNU

TÜRKİYE İL İL VAKA VE ÖLÜM TABLOSU

Koronavirüs salgın hastalığı Türkiye'nin 81 ilinde de görülürken en çok vaka sırasıyla; İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli'de tespit edildi. İstanbul'da 12 bin 231, İzmir'de 1105, Ankara'da 960, Konya'da 601, Kocaeli'de 500 vaka görüldü.

Ayrıca 10 ilde vaka sayıları 10'un altındayken 18 ilde ise 100'ün üzerinde vaka tespit edildi. En az vaka görülen iller ise Hakkari, Burdur, Ardahan, Kütahya, Aksaray, Tunceli, Kırşehir, Bartın, Batman ve Şırnak oldu.

Covid-19 virüsü kaynaklı en çok ölümün yaşandığı 10 il sıralamasında, İstanbul 210 kişiyle ilk sırada yer aldı. İzmir'de 27, Kocaeli'de 14, Zonguldak'ta 12, Konya ve Ankara 11'er, Trabzon'da 9, Bursa'da 8, Balıkesir ve Tokat'ta 6'şar, Eskişehir, Malatya ve Muğla'da 5'er ölüm kayıtlara geçti.

İLLERE GÖRE GÜNCEL LİSTE İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE KORONAVİRÜS YOĞUNLUK HARİTASI

Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı 'Türkiye yoğunluk ve risk haritası'na göre koronavirüsün merkezi İstanbul olarak belirlendi. En yüksek risk taşıyan şehirler sırasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara olarak dikkat çekti.

TÜRKİYE RİSK HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLERDE 'HES KODU' DÖNEMİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehirler arasında yolculuk yapmak isteyen vatandaşların bundan böyle Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından veya SMS ile 'HES kodu' almaları gerektiğini açıkladı. Peki şehirler arası seyahatlerde zorunlu hale gelen HES kodu nasıl alınır?

HES KODU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

81 İLDE GEÇERLİ SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Covid-19 salgın hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında birçok şehre giriş-çıkışlar kısıtlaması devam ediyor. Bu şehirlere karayoluyla gitmek veya bu şehirlerden çıkmak isteyen vatandaşların e-Devlet'ten başvuru yaparak 'seyahat izin belgesi' almaları gerekiyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

GÜN GÜN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

CORONA VİRÜS ANLIK VE GÜNCEL HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN