İzmir'de maske takmak zorunlu mu? İşte maskesiz sokağa çıkma yasağı olan iller

İzmir'de maske takmak zorunlu mu? İşte maskesiz sokağa çıkma yasağı olan iller

Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığına karşı alınan önlemler çerçevesinde birçok büyükşehirde maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı duyuruldu. Bilim Kurulu'nun büyükşehirlere maske zorunluluğu getirilmesi önerisi İstanbul, Ankara ve İzmir valilikleri tarafında karışılık buldu. İzmir Hıfzıssıhha Kurulu'nun 19 Mayıs 2020'de kent genelinde maske takmayı zorunlu olması yönünde karar almasına karşın Valiliğin bu uygulamayı 25 Haziran 2020'de yürürlüğe koyması dikkat çekti. İşte detaylar...

'İzmir'de maske takma zorunluluğu var mı?', 'İzmir'de neden maske yasağı yok?', 'İzmir'de maskesiz sokağa çıkma yasağı olacak mı?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı vakalarında yeniden artış yaşanmasının ardından aralarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerin olduğu kentlerde maske takma zorunluluğu getirildi. İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun şehirde maskenin zorunlu hale getirilmesine ilişkin mayıs ayında karar aldığı öğrenildi. Detaylar haberimizde...

İZMİR'DE MASKE TAKMA YASAĞI VAR MI?

Evet, İzmir'de sokağa maske ile çıkma zorunluluğu bulunuyor. İzmir Valiliği'ne yeni atanan Yavuz Selim Köşger, kent genelinde açık alanda maskesiz dolaşılmasının yasaklanmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İzmir Valisi olarak atanan ve 18 Haziran 2020 günü göreve başlayan Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir Pandemi Kurulu'nun ilk toplantısının gerçekleştirildiğini belirtti.

Köşger, açıklamasında, "Tüm katılımcıların mutabakatıyla aldığımız ilk kararla İzmir'de il genelinde maske takmak zorunlu oldu. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

19 Mayıs 2020 tarihinde, İzmir Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla il geneli ve 30 ilçede maske kullanımı zorunlu hale getirilmesi kararını almıştı. Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararına karşın Valilik kararının 25 Haziran 2020'de alınması dikkat çekti.

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE İL İL VAKA VE ÖLÜM TABLOSU

Koronavirüs salgın hastalığı Türkiye'nin 81 ilinde de görülürken en çok vaka sırasıyla; İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli'de tespit edildi. İstanbul'da 12 bin 231, İzmir'de 1105, Ankara'da 960, Konya'da 601, Kocaeli'de 500 vaka görüldü.

Ayrıca 10 ilde vaka sayıları 10'un altındayken 18 ilde ise 100'ün üzerinde vaka tespit edildi. En az vaka görülen iller ise Hakkari, Burdur, Ardahan, Kütahya, Aksaray, Tunceli, Kırşehir, Bartın, Batman ve Şırnak oldu.

Covid-19 virüsü kaynaklı en çok ölümün yaşandığı 10 il sıralamasında, İstanbul 210 kişiyle ilk sırada yer aldı. İzmir'de 27, Kocaeli'de 14, Zonguldak'ta 12, Konya ve Ankara 11'er, Trabzon'da 9, Bursa'da 8, Balıkesir ve Tokat'ta 6'şar, Eskişehir, Malatya ve Muğla'da 5'er ölüm kayıtlara geçti.

İLLERE GÖRE GÜNCEL LİSTE İÇİN TIKLAYIN

UZMANINDAN UYARI: ISLAK VE TERLİ MASKEYİ DERHAL ATIN!

MASKE ALIRKEN/YAPARKEN HANGİ KUMAŞLAR TERCİH EDİLMELİ?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN