Jojoba yağının saç ve cilde iyi gelen inanılmaz 5 etkisi

Jojoba yağının saç ve cilde iyi gelen inanılmaz 5 etkisi

Saç ve cilde fayda sağlayan jojoba yağı, antimikrobiyal özellikler barındırıyor. Özellikle E vitamini bakımından oldukça zengin olmasıyla birlikte birçok faydası bulunuyor. Çeşitli bakteri ve mantar türlerine karşı etki gösteriyor. İşte, jojoba yağının faydaları...

Saçlara iyi gelmesiyle bilinen jojoba yağının, cildi nemlendirici ve besleyici özelliği sayesinde iltihap önleyici etkilerinin de olduğu ortaya çıktı. Jojoba yağı, tropikal ilaçların ve diğer cilt bakım ürünlerinin emilimini artırma özelliğine sahiptir. Cildinizi güzelleştirmenin yanı sıra akneleri de tedavi eder.

JOJOBA YAĞININ FAYDALARI NELER?

Son zamanlarda popülerliğini arttıran jojoba yağı, alternatif tıpta tercih edilen yağlardan biri olarak dikkat çekiyor. Jojoba bitkisinden elde edilen bu yağ, E vitamini bakımından oldukça zengin olmasının yanı sıra cilt sağlığına oldukça faydalıdır.

Jojoba yağı, içeriğinde yüksek miktarda oleic asit, eicosenoik asit, gondoic asit ve eruric asit gibi güçlü yağ asitleri barındırmaktadır.

İşte jojoba yağının saça ve cilde iyi gelen 5 etkisi:

* Saçta kepeklenme ve dökülme sorunu yaşayanlar kişiler için gerekli olan vitamin ve mineralleri içerir. Saç derisini besler.

* Boyun tutulması, kas kasılması gibi hastalıklara da masaj yaparak uygulanır. Kasların rahatlamasını ve sinirlerin açılmasını sağlar, vücudun rahatlamasına yardımcı olur.

* Saç ve cilt hastalıklarının doğal tedavisinde kullanılır. Cilt yüzeyindeki kırışıklık miktarını azaltır. Ayrıca düzenli olarak kullanıldığında tıkalı gözenekleri açar.

* Cilt yüzeyinde hızlı emilim sağlar, sentetik yapıyı yeniler. Böylece cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.

* Egzema veya kuru cilt gibi hastalıklara karşı da doğal ilaçtır. Jojoba yağı, cildinizi güzelleştirmenin yanı sıra akneleri de tedavi eder. Bir çalışmada, jojoba yağı maskesinin akne lezyonları üzerindeki etkinliği değerlendirildi. 194 katılımcı ile gerçekleştirilen araştırmada, katılımcılar 6 hafta boyunca haftada 2 ile 3 defa jojoba yağı maskesi uyguladılar. 6 haftanın sonunda 194 katılımcıdan 133’ünün lezyon sayısında yüzde 54 oranında azalma olduğu görüldü.

Ancak uzmanlar, jojoba yağının kesinlikle ağız yoluyla tüketilmeyeceğini, sadece vücuda sürülerek kullanılabileceğini söylemektedir.

0820201234463552053.jpg

JOJOBA YAĞI NASIL KULLANILIR?

Bentonit kilini jojoba yağı ile karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra akneli bölgelere uygulayın. Kuruyana kadar bekleyin. Maske tamamen kuruduktan sonra hafifçe masaj yaparak ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada iki defa uygulayabilirsiniz.

İki yemek kaşığı aloe vera jeli ve iki yemek kaşığı jojoba yağını iyice karıştırın. Bu karışımı nemlendirici olarak kullanın. Yüzünüze uygulayın ve bir dakika masaj yapın. Günün herhangi bir saatinde, özellikle de yatmadan önce kullanabilirsiniz.

Jojoba yağını günlük cilt kreminizle veya jelinizle karıştırıp yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ayrıca jojoba yağını yüz yağınızla birleştirebilirsiniz.

Ayrıca jojoba yağını doğrudan yüzünüze veya etkilenen bölgeye de uygulayabilirsiniz. Birkaç damla jojoba yağı alın, yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Bir veya iki dakika boyunca hafifçe masaj yapın. Yıkamayın. Bir gece boyunca bırakmak daha iyidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN