Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Kabak Tatlısı Tarifi

Türk mutfağının özel tatlıları arasında yer alan kabak tatlısı, hem sağlıklı hem de son derece lezzetlidir. Kabak tatlısı, geçmişten günümüze gelen geleneksel...

Türk mutfağının özel tatlıları arasında yer alan kabak tatlısı, hem sağlıklı hem de son derece lezzetlidir. Kabak tatlısı, geçmişten günümüze gelen geleneksel bir tatlıdır. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği kabak tatlısı, özellikle de babaannelerin ya da anneannelerin yapmaktan vazgeçmedikleri bir lezzettir.

Kabak tatlısı genellikle kış aylarında oldukça fazla tüketilmektedir. Çünkü kabak tatlısı için kullanılan balkabağı, kış aylarında tüketilmektedir. Kabak tatlısı, lezzetinin yanı sıra düşük bir kaloriye sahip olduğu için de tercih edilmektedir. Tatlıların şahı olarak adlandırılan kabak tatlısı, sofralarınız mükemmel bir lezzet katacaktır.

Oldukça basit bir şekilde kabak tatlısı yapabilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tüm özel günlerinizde misafirlerinizin önüne koyabileceğiniz muhteşem kabak tatlısı, sağlıklı tatlılar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Çok basit malzemelerle yapılan pratik bir tatlıdır. Bu nedenle hemen hemen her evde kabak tatlısı yapılmaktadır.

Tarifi

Kabak tatlısı yapabilmeniz için birtakım malzemelere ihtiyacınız vardır. Ancak kabak tatlısı için gerekli olan bal kabağını hazır dilimlenmiş şekilde alamazsanız, dilimleme zahmetinde bulunmanız gerekir. Bunun için son derece keskin bir bıçağa ve bilek gücüne ihtiyacınız vardır. Çünkü bal kabağı normal kabaklar gibi kolay soyulan ve doğranabilen bir ürün değildir.

Bu nedenle mümkünse hazır doğranmış balkabağı satın almanız daha fazla işinize yarar. Hazır doğranmış bal kabağı alamadıysanız, balkabağını orta büyüklükte dilmeniz gerekir. Bu dilimlerin boyutunu iyi ayarlamanız son derece önemlidir.

Hazırlanışı

Kabak tatlısı için gerekli olan kabakları hazırlayın. Tüm kabakları tencereye alarak üzerine şeker ilave edin. Yeteri kıvamda piştikten sonra kabaklarınızı ocaktan indirin. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan kabak tatlısının hiçbir zahmeti yoktur. Tek yapmanız gereken pişme süresini beklemenizdir. Kabakları ocaktan indirdikten sonra soğumasını bekleyiniz. Daha sonra servis için hazır hale getirebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 kilogram balkabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz

Yapılışı

Almış olduğunu balkabakları hazır dilimlenmiş değil ise önce uzun uzun dilimleyin. Ardından kabağın içerisinde bulunan çekirdekleri temizleyerek soyma işlemini yapın. Kabakları soymayı bitirdikten sonra hepsini güzelce yıkayın. Kabaklarınızı 3 parmak kalınlığında küçük dilimler haline getirin. Ancak dilimlerin küçük olmamasına dikkat edin. Çünkü pişme esnasında kabaklarınız parçalanabilir. Pişirme işlemi için geniş tabanlı bir tencere tercih edin.

Kabakları tencereye güzelce dizdikten sonra aralarına şekeri serpin. Eğer kabağınızı 3 saat ya da bir gece bekletirseniz, bu bekleme esnasında tencere dibinde su meydana gelecektir. Bu su sayesinde kabaklarınızı pişirirken ilave bir su kullanmanıza gerek yoktur.

Eğer kabaklarınız pişmezse su ilave edebilirsiniz. Kabaklarınızı öncelikle orta ateşte pişirmeye başlayın. Kabaklar kaynayınca ocağın altını kısın ve bu şekilde pişirmeye devam edin. Kabaklarınızın pişip pişmediklerini çatal yardımı ile kontrol edebilirsiniz. Kabakların dilediğiniz kıvamda piştiğinden emin olduğunuz zaman ocaktan indirin. Ardından bir müddet soğumalarını bekleyin. Soğuma işlemi tamamlandıktan sonra kabaklarınızın üzerine dövülmüş cevizlerinizi ekleyebilirsiniz.

Püf Noktaları

Lezzetli bir kabak tatlısı yapabilmenin en önemli püf noktası, dilimlenmiş balkabaklarını bir gece boyunca bekletmenizdir. Kabaklar pişerken su ilave etmezseniz daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Tatlınızı bir süre ağzı açık şekilde pişirmeniz şerbetini koyu hale getirecektir.

Sunum Önerileri

Kabak tatlısını ceviz ile sunum yapabilirsiniz. Bunun yanında tahin ile de muhteşem bir tat yakalayabilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak fındık ya da fıstık döverek yine cevizinizin üzerine ekleyebilirsiniz. Lezzetli bir kabak tatlısı için mutlaka yanında bu malzemelerden birini tercih etmeniz daha mükemmel bir tat yaratır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN