Kaşıntı neden olur? Kaşıntı nasıl geçer?

Kaşıntı neden olur? Kaşıntı nasıl geçer?

Kaşıntı hemen hemen herkesin başına gelebilen ve kişiyi rahatsız eden bir durumdur. Kaşıntı birden çok nedenden oluşabilir. Ciltte kızarıklık ve tahrişe de neden olan bu durumdan uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle kurtulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Kaşıntı vücudun belirli bölgelerinde olabileceği gibi tüm vücutta da görülebilir. Kaşıntı, giyilen kıyafetlerden, kullanılan kozmetik ürünlere ve birçok hastalıklara bağlı oluşabilir. Bu rahatsızlığınızı uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Cilt kuruluğu: Ciltte çatlama ve kaşıntı cilt kuruluğuna neden olur. Sıcak su ile yıkanmak, su tüketiminin az olması, kullanılan bazı ilaçlar cildi kurutur. Cilt kuruluğunu önlemek için soğuk havalarda cildinizi soğuktan korumalı, cildinizi kurutmayacak sabunlar kullanmalı ve ılık su ile yıkanmalısınız.

Uyuz: Özellikle geceleri etkisini gösteren uyuz şiddetli kaşıntıya yol açar. Uyuz sonrası ciltte kabarcıklar görülür. Uyuzun neden olduğu kaşıntı genellikle parmak araları, diz ve dirsek kıvrımlarında etkilidir. Uyuz bulaşıcı bir hastalıktır.

Egzama: Ciltte iltihaplı kabarcıklara neden olan egzama kaşıntıya yol açar.

Sarılık: Ciltte ve gözde sararmaya yol açan sarılığın belirtileri arasında kaşıntı da vardır.

Siroz: Karaciğer hastalığı olarak bilinen siroz vücutta kaşıntıya neden olur.

Böbrek yetmezliği: Böbrek yetmezliği ciltte kaşıntıya neden olur.

Alerji: Yenilen bazı besinler ciltte kaşıntıya neden olur.

Kozmetik ürünler: Kimyasal ve kozmetik ürünler ciltte kaşıntıya neden olmaktadır.

Hamilelik: Gebelik döneminde karın şişmesi nedeniyle kaşıntı oluşmaktadır.

NASIL GEÇER?

Yağlı yiyeceklerden uzak durun. Bağışıklığınızı güçlendiren yiyecekler cildinizdeki kaşıntıyı önleyecektir.

Lavanta ya da biberiye yağı vücutta kaşıntıyı önler. Bu yağları ister yatağınıza damlatın isterseniz de direkt olarak vücudunuza uygulayabilirsiniz.

19-12/29/292.jpg

Gün içerisinde en az 2 litre su için. Böylece cildiniz yeterli miktarda su almış olacak ve kuru kalmayacak.

Pamuklu kıyafetler cildinizdeki kaşıntıyı önler. Sentetik kıyafetler cildinizde tahrişe neden olur ve kaşıntıya yol açar.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Sıcak su kaşıntıya neden olur. Aşırı miktarda sıcak su ile yıkanmak cildinizi kurutur. Cildinizde kaşınan bölgeye soğuk uygulama yapmak kaşıntıyı önleyecektir.

Cildinizde kaşınan bölgeye kolonya sürmek yerine yarım bardak limon suyuna yarın bardak su ekleyin ve bir diş sarımsak atın. Bu karışımı spreyli bir şişeye boşaltın ve kaşıntı sırasında cildinize sıkın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN