Fatih Faruk Özer kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte biyografisi

Fatih Faruk Özer kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte biyografisi

Yerli kripto para borsasının en büyük dolandırıcılığına imza atan Faruk Fatih Özer, yazılım dünyasına 2008 yılında Koineks adlı şirketle giriş yaptı. 2017 yılında kurduğu Thodex firmasıyla 390 bin üyesinden topladığı 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçtı. İşte, Fatih Faruk Özer'in hayatı...

Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcısı olduğu iddia edilen Thodex kurucusu Fatih Faruk Özer hakkında Interpol aracılığıyla arama kararı çıkarıldı. Kırmızı bültenle aranan ünlü girişimcinin, Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki evinde haciz işlemi gerçekleştirildi. Haciz işlemi için gelen icra memurları, evin boşaltıldığını tespit etti. İçeride bulunan bazı eşyalar tutanak altına alındı.

faruk-fatih-ozer.jpg

FATİH FARUK ÖZER'İN HAYAT HİKAYESİ

1994 yılında Kocaeli'nin Darıca ilçesinde dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 27 yaşındadır.

2008 yılında Koineks şirketiyle kripto para borsasına giriş yaptı ve 2017 yılında Thodex'i kurdu. Thodex şirketi, başta Türkiye olmak üzere Myammar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde faaliyet gösterdi.

Bir dönem e-ticaret sektöründe de aktif olan Faruk Fatih Özer, ardından yazılım teknolojileriyle ilgilenmeye başladı. Son olarak 2020 yılında Gamebridge mobil oyun platformunu kurdu.

400 bin kullanıcısı olan Thodex platformunu 20 Nisan 2021 günü aniden kapattı ve yurt dışına çıktı. Savcının 'nitelikli dolandırıcılık' iddiasıyla hakkında soruşturma başlattığı Faruk Fatih Özer'in Twitter ve Instagram hesaplarını kapatması dikkat çekti. Yapılan araştırmada, meçhul girişimcinin Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gittiği tespit edildi. 2 milyar dolar değerindeki kripto parayı da yanında götürdüğü iddia ediliyor. Öte yandan savcılıktan yapılan açıklamada, hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Faruk Fatih Özer'in kaç yaşında olduğuna dair bir bilgi bulunmamakla beraber 27-28 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor. Memleketine ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Sosyal paylaşım sitesi Linkedin'de @farukfatihozer kullanıcı adıyla yer alıyor.

ftrgrrt.jpg
Fatih Faruk Özer'in İstanbul Havalimanı'ndan kaçış görüntüsü

INTERPOL'ÜN ARADIĞI 30. TÜRK OLDU

Türkiye'deki kripto para borsalarından 'Thodex' adlı şirketin kurucusu ve yöneticisi olan Faruk Fatih Özer'in, yatırımcıları 2 milyar dolar dolandırarak yurt dışına kaçtığına iddiası üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 Nisan 2021'de soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda, şüpheli Özer hakkında 'Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçlarından İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği'nce yakalama emri düzenlendi. Ayrıca başsavcılığın talimatıyla şüphelinin iş yerinde arama yapılarak, banka hesaplarına da tedbir konuldu. Adalet Bakanlığı, Arnavutluk'a kaçtığı tespit edilen Faruk Fatih Özer hakkında 23 Nisan 2021 saat 10.00 itibarıyla kırmızı bültenle aranması ve iadesi için işlem başlattı.

ezvuzpexeamf0ml.jpg

LİSTEDE 'TOSUNCUK' MEHMET AYDIN DA VAR

İnterpol'ün internet sitesinde yer alan ve 2 sayfadan oluşan güncel arananlar listesinde toplam 30 Türk vatandaşı bulunuyor. Liste de en dikkat çeken isimler arasında 'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın da var. Mehmet Aydın, 2016'da 'Çiftlik Bank' CEO'su olarak Türkiye'de büyük bir üne kavuşmuş ardından dolandırdığı paralarla yurtdışına kaçmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma yürüttüğü Aydın'ın 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira topladığı tespit edildi. Mehmet Aydın'ın ağabeyi Faruk Fatih Özer da aynı suçtan bu listede yer alıyor. İnterpol'de aranan 30 kişinin bazıları ise hem Türk vatandaşlığını hem de başka bir ülkenin vatandaşlığını elinde bulunduruyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN