Hadise kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Hadise kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Üniversite eğitimini pazarlama üzerine alan Hadise'nin müziğe yatkınlığı ailesi tarafından keşfedildi ve müzik eğitimi aldı. Belçika'da 11 yaşındayken katıldığı şarkı yarışmasında dereceye giremedi ama güçlü sesiyle dikkati çekti. 2006 yılında Türkiye'ye yerleşerek müzik kariyerine başladı. İşte, Hadise biyografisi...

2017 yılında verdiği bir röportajda en büyük hayalinin Tina Turner ile tanışmak ve Tarkan ile düet yapmak olduğu belirten Hadise, yakaladığı şöhretle ilgili şunları söyledi: "Popüler olmak işime bir katkısı olduğu an hoşuma gidiyor, yoksa özelimde beni kimse tanımasa hiç rahatsızlık hissetmem. Bu tuhaf gelebilir ama özel hayatımda, 'Neden hiç kimse beni tanımıyor?' demem. Hatta bundan daha da mutlu olurum. Şöhretten yorulduğum az uzaklara kaçıyorum. Biletimi alıp uzaklaştığım, kendime gelebildiğim birkaç yer var."

hadise-kimdir-kac-yasinda-nereli.jpg

HADİSE'NİN HAYATI

22 Ekim 1985 tarihinde Belçika'nın Anvers kentinde dünyaya geldi. Hadise aslen Sivaslıdır. 'Hülya' adında bir ablası, 'Derya' ve 'Murat' adlarında iki kardeşi vardır. Hadise'nin gerçek adı soyadı 'Hadise Açıkgöz'dür. Ünlü şarkıcı evlendikten sonra ise tam adını 'Hadise Açıkgöz Dinçerler' olarak kullanmayı tercih etti.

Annesi ve babası 1972 yılında çalışmak üzere Belçika'ya gitti. Hadise, üniversite eğitimini pazarlama ve çağdaş diller üzerine aldı. Müziğe olan ilgisi dolayısıyla mesleğini yapmadı, ailesinin de desteğiyle müzik eğitimi aldı.

Hadise 11 yaşındayken anne ve babası evliliklerini sonlandırdı. 18 yaşına geldiğinde Idol yarışmalarının Belçika ayağı olan Idool 2003'e katıldı. Yarışma sonucunda ilk 10'a giremedi fakat 6 ay sonra bir albüm teklifi aldı. Teklifi kabul etmesinin ardından albüm hazırlıklarına başladı.

İlk şarkısı 'Sweat'i 1 Kasım 2004'te single olarak satışa sundu. Mayıs 2005'te ikinci single'ı 'Stir Me Up'ı yayınladı ve ilk klibini de bu şarkıya çekti. Şarkı sayesinde adı Türk basınında yer aldı. Ekim 2005'te üçüncü single'ı 'Milk Chocolate Girl'ü satışa sundu. Kasım 2005'e gelindiğinde ilk stüdyo albümü 'Sweat'i yayınladı. Albümde yer alan 'Ain't No Love Lost' ve 'Bad Boy' şarkılarını single olarak da satışa sundu.

Şarkıcı, Eylül 2007'de ikinci stüdyo albümünün ilk single çalışması 'A Good Kiss'i yayımladı ve klibini İstanbul'da çekti. Şubat 2008'de albümün ikinci single'ı 'My Body' yayınlandı. Şarkının klibi Şenol Korkmaz yönetmenliğinde çekildi.

Haziran 2008'de yayımlanan Serdar Ortaç albümü Nefes'te yer alan 'Düşman' şarkısında düet şarkıcısı olarak yer aldı. Aynı ay içinde ikinci stüdyo albümü 'Hadise'yi piyasaya sürdü. Albümdeki 10 şarkının sözlerini Yves Gaillard ile birlikte yazdı. Bunun yanı sıra 'A Good Kiss' şarkısının Türkçesi olan ve Sezen Aksu tarafından yazılan 'Deli Oğlan'ı da albüme ekledi.

Ağustos 2008'de, MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde En İyi Türk Şarkıcı kategorisinde aday olarak gösterildi fakat ödülü Emre Aydın kazandı.

EUROVISION'A KATILMA SÜRECİ

Hadise'nin 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye temsil edebileceğine dair ilk haberler 2007 yılının sonlarında çıktı. Ekim 2008'de şarkıcının 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edeceği açıklandı. 31 Aralık 2008'de, Sinan Akçıl ve Stefaan Fernande ile birlikte yarışma için oluşturduğu 'Düm Tek Tek' şarkısını ilk kez TRT'de seslendirdi.

16 Mayıs 2009'da Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen yarışmada Azerbaycan, Belçika, Birleşik Krallık, Fransa, İsviçre ve Makedonya'dan tam puan aldı; toplamda 177 puana ulaşarak, Norveç, İzlanda ve Azerbaycan'ın ardından dördüncü oldu.

hadise-mehmet-dincerler-ne-zaman-evlendi.jpg
Mehmet Dinçerler ve Hadise

ÖZEL YAŞAMI

1985 doğumlu olan Hadise, 2023 yılı itibarıyla 38 yaşındadır.

2021 yılından beri aşk yaşadığı iş insanı Mehmet Dinçerler (d.1988) ile 2022 Mart ayında evlendi. Çift, 2022 Ağustos ayında ise boşandı.

Christina Aguilera, Brandy ve Beyonce gibi isimleri örnek aldığını belirten Hadise, şarkılarında klasik müzik, rock, soul ve dünya müziklerini harmanlamaya çalıştığını dile getirdi.

Ana dili Türkçenin yanı sıra iyi seviyede Felemenkçe, Fransızca, Almanca ve İngilizce konuşabiliyor.

Hadise 1.65 cm boyunda, 59 kilo ve terazi burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @hadise, Twitter'da @hadise , Facebook'ta @hadise, Youtube'da @hadise kullanıcı adıyla yer almaktadır.

HADİSE ALBÜMLERİ

2005 - Sweat
2008 - Hadise
2009 - Fast Life
2009 - Kahraman
2009 - Düm Tek Tek (Single)
2011 - Aşk Kaç Beden Giyer?
2014 - Tavsiye
2017 - Şampiyon
2021 - Aşka Kapandım (Single)

HADİSE TV PROGRAMLARI

2003 - Idool 2003 (Yarışmacı)
2006 - Popstar Alaturka (Sunucu)
011-2020 - O Ses Türkiye (Jüri)
2014-2016 - O Ses Çocuklar (Jüri)
2021 - O Ses Türkiye Rap (Jüri)

HADİSE DİZİLERİ

2018 - Jet Sosyete (Konuk Oyuncu)

EUROVISION - HADİSE - DÜM TEK TEK

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN