Kübra ne demek? Kübra isminin anlamı nedir? İşte kelime kökeni

Kübra ne demek? Kübra isminin anlamı nedir? İşte kelime kökeni

En çok konulan kız isimleri arasında yer alan 'Kübra'nın anlamı 'en büyük' demektir. Kübra ismine sahip kişilerin ortak özellikleri içerisinde, sevgilerini gizlememeleri ve düşünceli olmaları dikkat çekiyor. İşte, Kübra'nın TDK'ya göre anlamı...

Bebek bekleyen aileler, en güzel ve anlamlı kız isimleri içerisinde 'Kübra' adını sıklıkla tercih ediyor. Zira, Kübra isminin özellikleri, oldukça pozitif anlamlar içeriyor.

Bu nadide isme sahip kişilerin hayat felsefelerinin, 'sevmek ve sevilmek' olduğunu söylemek mümkün. Öte yandan merhametli olması, olgun karaktere sahip olması, nerede ne yapması gerektiğini bilmesi, sevdiklerine sahip çıkması, becerikli olması, enerjisiyle girdiği ortama neşe getirmesi beğeni toplayan özellikler arasında yer alıyor.

KÜBRA NE ANLAMA GELİYOR?

En hoş kız isimleri arasında bulunan Kübra; 'en büyük, büyük olan, daha büyük' anlamlarına gelmektedir.

Türk Dil Kurumu'na göre (TDK) Kübra'nın anlamı net olarak ifade edilmemiştir. Fakat Arapça kökenli olan Kübra isminin, Kur'an-ı Kerim'de geçmesinden dolayı 'en büyük' anlamına sahip olduğu kesindir.

Öte yandan İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in ilk eşinin adının 'Hatice Kübra' olmasından dolayı günümüzde iki isimli kullanımı da oldukça yaygındır.

Kübra ismine sahip kişilerin lider özellikleri çok baskındır ve kendi düşüncesinin çevresinde büyük kitleleri birleştirebilirler. Hem sağlıklı yaşama, hem de kendi fikirlerine düşkündür. Aynı zamanda öğrenmeye de açıktırlar. Çevresi tarafından çok sevilen ve sayılan kişiliklerdir, lider özelliklerinin bu durumda payı büyüktür. Maddi olarak para yönetimi ve para biriktirme gibi konularda başarılıdırlar. Bu özelliği onları finans, banka, borsa gibi işlerde öne çıkarabilir.

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİNİN ADI KÜBRA?

Aralık 2018 itibarıyla Türkiye'de 186 bin 941 kişi Kübra ismini kullanıyor. Tüm isimler içinde 207. sırada yer alıyor. Türkiye'de her 920 kişiden birinin adı Kübra'dır.

2018 verilerine göre, İstanbul'da toplam 37 bin 551 Kübra adında vatandaş bulunuyor. Ankara'da 13 bin 222, Bursa'da 7 bin 308, Şanlıurfa'da 7 bin 1, İzmir'de 5 bin 629 kişinin adının Kübra olduğu kayıtlarda yer alıyor.

KÜBRA İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU?

Arapça dilinden Türkçe diline geçen Kübra ismi, İslamiyet'in kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir. Hz. Muhammed'in eşinin adının Kübra olmasından dolayı bu ismin çocuklara konulması dinen uygundur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN