Sapyoseksüel ne demek, kime denir? İşte özellikleri...

Sapyoseksüel ne demek, kime denir? İşte özellikleri...

Zekayı ve zihinsel fonksiyonları fiziksel özelliklerden daha önemli bir cinsel çekim aracı olarak gören kişilere 'sapyoseksüel' denir. Dış güzellikten ya da fiziksel görüntüden ziyade, entelektüellik ve akıl, zeka gibi kriterlerinden etkilenen insanları ifade eder. İşte, TDK'ya göre sapyoseksüel kelimesinin anlamı...

Sapyoseksüel kısaca 'beyin' aşkıdır. Zeka, espri yeteneği, mizah anlayışı gibi öğeler sapyoseksüeller için önemli kriterler. Bir sapyoseksüel, fotoğrafınızdan ziyade cümleleri nasıl kurduğunuza, kendinizi nasıl ifade ettiğinize daha çok dikkat eder. Dil bilgisi kurallarına uyup uymamanız sapyoseksüel birinin dikkatinden kaçmaz.

SAPYOSEKSÜEL NEDİR?

Sapyoseksüellik romantik ve cinsel ilişkilerde fiziksel görünümden ziyade zeka ve bilgi birikimine olan ilgiyi tanımlar.

Zekanın en seksi özellik olarak kabul edildiği sapyoseksüellikte, duygusal bağın kurulmasında en önemli rol bilgi ve kelimelere aittir.

Entelektüel aşk olarak da tanımlanan bu yönelimde akıl ve erotizm arasında kuvvetli bir ilişki vardır.

1073997-1920x1080.jpg

SAPYOSEKSÜELİN ANLAMI

Sapyoseksüel kelimesinin anlamı, akıllı veya zeki sözcüğünün Latincesi olan 'sapien' ile 'sexualis' kelimelerinin birleşmesinden oluşur.

İnsanın bedeninden ziyade beynine duyulan hayranlık hissine sahip kişiler olan sapyoseksüeller, zekayı en önemli tahrik edici unsur olarak görür.

SAPYOSEKSÜELLERİN ÖZELLİKLERİ

Kültür düzeyi, eğitim durumu, espri yeteneği ve mizah anlayışı da sapyoseksüeller için önemli kriterlerdendir.

Bir sapyoseksüel, ona gönderdiğiniz etkileyici bir fotoğraftan değil, onunla mesajlaşırken dil bilgisi kurallarına ne kadar dikkat ettiğinize bakar ve bundan etkilenir.

Ayrıntıclık ve mükemmeliyetçilik sapyoseksüeller arasında oldukça yaygındır.

İş yaşamında genelde başarılı kişiler olan sapyoseksüeller kolay kolay beğenmeyen seçici insanlardır.

shutterstock-1311163226.jpg

SAPYOSEKSÜEL NASIL ANLAŞILIR?

Bireyler potansiyel partnerlerin dış görünümünden daha çok entelektüel birikimlerinden etkileniyorsa sapyoseksüel olabilir. Uzun edebi veya siyasi tartışmalar sonucunda kelime haznesi geniş birinden etkilenmek buna örnek gösterilebilir.

Ancak salt bilginin varlığından ziyade bu bilginin mantıksal argümanlarda nasıl kullanılabileceği daha önemlidir. Sapyoseksüellikte zeka kadar alçakgönüllülük de önemli bir role sahiptir. Sapyoseksüel olmak şefkat, empati ve yüksek kavrama kabiliyeti gibi zekâyla ilişkilendirilen özelliklerle donanmış kişilerden etkilenmeyi de içerir.

SAPYOSEKSÜEL KADINLARIN VE ERKEKLERİN ORTAK NOKTALARI

Toplumsal normların dışına çıkarak fiziksel özelliklerin ötesinde zekâyla ilgili özelliklerden etkilenirler.

Sapyoseksüel erkek ve kadınlar olaylara farklı perspektiflerden bakarak detaycı ve mükemmeliyetçi bir yaklaşım geliştirirler.

Partnerlerinin entelektüel birikimine ve bunun getirdiği özgüvene hayranlık duyarlar.

İyi bir dinleyici olmakla birlikte kısa süreli sohbetlerden kaçınarak zihinsel fonksiyonları zorlayan tartışmaların yollarını ararlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN