Passolig kartı almak isteyenlere adım adım passolig rehberi

Passolig kartı almak isteyenlere adım adım passolig rehberi

Elektronik bilet olan passolig, futbol maçlarına gitmek isteyen taraftarların bulundurmak zorunda oldukları bir kart sistemidir. Peki, passolig olmadan maçlara girebilmek mümkün mü? İşte, passolig hakkında merak edilenler ve internetten passolig başvurusu...

Futbol maçlarını tribünden takip etmek isteyen taraftarların, elektronik ortamda aldıkları bilet sistemi 'passolig kartı' olarak adlandırılır. Ülkemizde 19 Nisan 2014 tarihinde faaliyet göstermeye başlayan elektronik bilet sistemi, 6222 sayılı 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun' uyarınca 'Türkiye Futbol Federasyonu' tarafından uygulamaya konmuştur. Passolig kartına sahip olmak ise oldukça kolay.

PASSOLİG NEDİR?

Passolig futbol maçlarına gitmek isteyen taraftarların sahip olması gereken elektronik kart uygulamasıdır. Passolig olmadan maçlara girilemez. Passolig uygulaması öncesinde, bilet almak için girilen bilet kuyrukları yerini passolig aracılığıyla internet üzerinden bilet alma işlemine bıraktı. Böylece kağıt biletlerin yerini de e-biletler almış oldu.

Passolige ait nternet sitesinde, passolig dönemine ilişkin şu bilgiler yer almaktadır:

Passolig kart, taraftarların sevdikleri ile birlikte güven içinde stadyumlara gidebilmelerini ve istedikleri karşılaşmayı her türlü olumsuzluktan uzak, huzurla izlemelerini sağlıyor.

Hem kulüplere hem de taraftarlarına büyük fırsatlar ve ayrıcalıklar sunan passolig kart ile Türk futbolu maddi kazancın yanı sıra, tribün huzurunu ve güvenliğini de maksimize ederek, yaşanmış olan pek çok olumsuzluğu da geçmişte bırakıyor.

14 Nisan 2014 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan yeni yasal düzenleme ile kağıt biletler yerini passolig kartlara bıraktı, maçlara artık sadece passolig kart ile girilmekte. Kartlandırmanın başlamasıyla basılı bilet derdi sona erdi, maçlar elektronik biletlere tanımlanarak müsabakalara çok daha hızlı bir şekilde, beklemeden girmek artık mümkün.

Passolig kart sahibi olan sporseverlerin maç biletleri, kartlarına otomatik olarak yükleniyor. Kombine biletler de passolig kartlarına tanımlanıyor. Satın alınan maçın bilgisi, tüm detaylarıyla kart sahibinin e-posta adresine ve cep telefonuna gönderiliyor. Ayrıca kart sahipleri maç günleri stadyumlarda konumladırılan el terminalleri aracılığıyla bilet bilgilerinin yazılı çıktısını alabiliyor. Kart sahipleri yükledikleri maça ilişkin her türlü detaylı bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyor.

Taraftarların passolig kart ile kazandıkları avantajlar, yalnızca futbol müsabakaları ile sınırlı kalmıyor. Passolig kartınız ile özel kampanyalardan yararlanabilir ve Passolig Kartınızı kredi kartı olarak da tercih edebilirsiniz.

PASSOLİG KARTIMI NASIL ALABİLİRİM?

* İnternet sitesinden veya cep mobil uygulama üzerinden passolige giriş yapın


* 'Hemen Başvur'a tıklayın.


* Başvuru formunu doldurun.


* Cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu yazın.


* Kartınızı seçin.


* Fotoğrafınızı yükleyin.


* Ödemenizi gerçekleştirin.


* Kartınız adresinize gelsin.

PASSOLİG KARTI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

PASSOLİG KARTA İNTERNET SİTESİNDEN BAŞVURU YAPMAK

* Hemen Al butonuna tıklayarak ulaşabileceğiniz başvuru formuna bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girin.

* Cep telefonunuza gönderilen SMS şifresini ilgili alana girerek, ilk aşamayı tamamlayın.

* Kart tipinizi seçin.

* Fotoğrafınızı yükleyin ve ödeme aşamasına geçin.

* Ödemenizi kredi kartınızla, nakit, mobil ödeme veya promosyon kodunuzla gerçekleştirin.

* Passolig kartınız kurye aracılığıyla belirttiğiniz adrese gönderilecektir. Pasaport ile başvuran yabancı uyruklular, kartlarını stadyum gişelerinden teslim alabileceklerdir.

PASSOLİG MOBİL UYGULAMASINDAN BAŞVURU YAPMAK

* Uygulamayı indirdikten sonra Kartlarım menüsünden 'Passolig Kart için Başvur' butonunu seçip, başvuru formuna bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girin.

* Cep telefonunuza gönderilen SMS şifresini ilgili alana girerek, ilk aşamayı tamamlayın.

* Kart tipinizi seçin.

* Fotoğrafınızı yükleyin ve ödeme aşamasına geçin.

* Ödemenizi kredi kartınızla tamamladıktan sonra,

* Passolig Kartınız kurye aracılığıyla belirttiğiniz adrese gönderilecektir. Pasaport ile başvuran yabancı uyruklular, kartlarını stadyum gişelerinden teslim alabileceklerdir.

PASSOLİG KARTI GELMEDEN MAÇA GİRİLEBİLİR Mİ?

Passolig kartınızın ortalama teslim süresi 15 gündür. Kart başvurunuzu tamamlayıp, ödemenizi gerçekleştirdikten sonra TC Kimlik numaranızla maç biletinizi alabilirsiniz. Kartınız henüz elinize ulaşmasa da akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz Passo Mobil uygulaması ile biletini satın aldığınız maça girebilirsiniz.

PASSOLİG KARTI FİYATI KAÇ TL?

Passolig fiyatları her takım için farklılık gösteren ücretlere sahiptir. Beşiktaş, Galatasaray, TFF logolu Passolig Kart ve logosuz Passolig Kart için 48,50 TL, Fenerbahçe için 48 TL, Trabzonspor için 40,50TL, Ankaragücü için 36 TL, Bursaspor 35 TL, diğer kartlar için 27,5 TL'dir.

Passolig kartların kullanım süresi ise 1 yıl.

1 yıl sonunda kartı yenilemek için tekrar ücret ödemek gerekiyor.

Yenileme ücretleriyse satın alma ücretleriyle aynı.

PASSOLİG E-BİLET KULLANIM SÜRESİNİ UZATMAK İSTİYORUM

6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun gereği Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig maçlarına giriş için elektronik kartların kullanımı zorunludur. Passolig kartınızın yıllık e-bilet kullanım bedelini ödeyerek maç bileti alabilir, stadyumlara giriş yapabilirsiniz.

Passolig Kartınızın Yıllık E-Bilet kullanım süresini uzatarak maç bileti satın alma ve stadyumlara giriş hakkınızı devam ettirebilirsiniz. Kartınızın e-bilet kullanım süresini, tercihinize göre hemen passolig kartınızı ya da başka kredi kartınızı kullanarak ya da nakit olarak size en yakın N Kolay noktalarından uzatabilirsiniz.

Size en yakın N Kolay noktasını öğrenmek için tıklayınız.

Ayrıca mobil ödeme seçeneğini kullanarak Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hatlı telefonlarınızdan tek bir SMS göndererek, e-bilet kullanım sürenizi uzatabilirsiniz.

PASSOLİG MOBİL UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

PASSOLİG İNTERNET SİTESİNE KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

PASSOLİG KAMPANYALARI VE AVANTAJLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN