Kaluç: Türkiye, erkekler için bir futbol ülkesi

Gökhan Aktürk, Şenol Kaluç ve Bülent Tuncay spor dair merak edilenleri Basın Tribünü'nde konuştu.

Basın Tribünü'nde futboldaki sıcak gelişmeler değerlendirildi. A Milli Kadın Takımı ve A Milli Takımımızın başarılarına değinen usta yorumcular, futbolun diğer spor dallarından daha fazla ön planda olduğunu vurguladı.

"ÇOK ZORLU SINAVLARDAN GEÇTİLER"

A Milli Kadın Takım Voleybol 2021 Avrupa Şampiyonası'nın üçüncülük maçında Hollanda'yı 3-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bülent Tuncay, Milli Takımımızın zorlu yollardan geçtiğine değinerek şunları söyledi:

"Muazzam bir periyod var. Kadınlarımız, olimpiyatta da çok iyi bir noktaya geldi. Madalyanın eşiğine geldi. Müthiş bir performans sağladı. Ve Güney Kore'de de kazanabileceği bir maç kaybetti. Çok önü açık madalyaya gidebileceği bir periyottu. Ara vermeden geldi. Avrupa Şampiyonası’na katıldı. Ve ülkeleri de dolaştı .Buralarda çok zorlu sınavlardan geçti."

Gökhan Aktürk ise voleyboldaki şampiyonluğumuzun çok ön plana çıkmadığını söyledi. Aktürk, "Futbol Milli Takımımızın başarısızlığına rağmen daha ön planda olduğunu vurgulayan Aktürk, "Kadın voleybolumuzda bu kadar başarı varken, Sırbistan'la bir final oynandı ve federasyon başkanı dışında Meral Akşener dışında hiçbir destek görmediler" dedi.

"TÜRKİYE FUTBOL ERKEKLER İÇİN ÜLKESİ"

Şenol Kaluç ise Türkiye'nin erkekler açısından bir futbol ülkesi olduğunu vurguladı. Kaluç, "Futbol basında da çok ön planda. Ama sokakta öyle olmadığını düşünüyorum. Türkiye- Sırbistan voleybol maçını telefondan izleyen çok insan gördüm. Futbol çok konuşulduğu bu durumda. Ama voleybol maçı futbol maçından çok izlenmiş" diye belirtti.

"CEBELİTARIK KAPANMADA İYİ"

A Milli Takımımız Dünya Kupası elemelerinde G grubu 5. maçında Cebelitarık deplasmanında 3 puan için sahaya çıktı. Milli Takım sahadan 3-0 galip ayrıldı. Galibiyetle ilgili, Cebelitarık'ın savunmada iyi olduğunu vurgulayan Tuncay, "Kadroyu gördüğümde Türk Milli Takımı'nın ilk yarıda biraz zor gol atar dedim. Gol yememiz zor ama gol atmamız daha zor diye düşündüm. Cebelitarık çok vasat bir takım fakat iyi kapanıyorlar. Savunma refleksleri ortalama bir takıma göre daha gelişmiş" dedi.

"MAÇTA ÜÇ HATA VARDI"

Türkiye- Cebelitarık maçında peş peşe 3 hata olduğunu vurgulayan Tuncay," Birincisi Alparslan. Hiçbir savunma oyuncusu o bölgede faul yapmaz. İkincisi kaleci orada baraj kuruyorsa, 4 diyorsa 4 gidecek. Üçüncüsü de Altay. Kapıdan o gölü yemeyecekti" diye ifade etti.

"ŞENOL GÜNEŞ SOL BEKTE RADİKAL BİR KARAR ALDI"

Şenol Güneş'in Efecan Karaca'yı sol beke çekmesini radikal bir karar olduğunu söyleyen Tuncay," Şenol Güneş'in Efecan'ı sol beke çekmesi kimsenin beklemediği bir tercihti. En radikal kararı aldı. Ve işe yaradı. Efecan, bir sol bekin verebileceği en iyi performansı verdi" diye konuştu

Şenol Güneş'in "Çok eleştiriyoruz Şenol Güneş'i ama skor üzerinden okuyoruz. Oyun üzerine okuduğumuzda Karadağ maçı başarılı bir maç. Milli Takım Karadağ'ı bloke etti. Avrupa Şampiyonası'nda enkaza dönmüş takımı özgüveninin yerine geldiğini gördük" dedi.

"ENDÜSTRİYERL FUTBOLDA GEÇERLİ DEĞİL"

Sergen Yalçın'ın sözlerine değinen Tuncay, Sergen Yalçın'ın söylediği futbolcuya dayalı düzen, endüstriyel futbolda çok haklı ama geçerli değildir" diye ifade etti.

Tuncay, Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları için ise şunları kaydetti:

"Muazzam bir başkanlık örneği gösteriyor. Fakat Beşiktaş üzerinde bir çalışma modeli var. Hakem eğitmeni somut üzerinden gitmeli. Çebi'nin açıklamalarını stratejik görüyorum. Kendi kimlikleri dışında bir politika çerçevesinde hareket ettiklerini düşünüyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN