Mehmet Emin Ekmen: AK Parti'nin 84 kurucusundan 74'ü tasfiye edildi | Bi' Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un gündemin nabzını tuttuğu Bi' Karar Ver programına, haftanın üçüncü günü DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen konuk oldu. AK Parti yönetimini eleştiren Ekmen çok önemli bilgiler paylaştı: AK Parti'nin savurulduğu bir yer var ve Tayyip beyin AK Parti içinde güçlendikçe, ülkeyi yönetmekte zayıfladığı bir tablo var. AK Parti'nin 84 kurucusunun 74'ü bugün siyasetten tasfiye edilmiş durumda.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi' Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor. Bu kez konuk, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen oldu. Ekmen AK Parti yönetimi hakkında dikkat çeken eleştirilerde bulundu ve Sedat Peker iddialarına iktidarın tepkisi üzerinde durdu.

"AK PARTİ'NİN 84 KURUCUSUNDAN 74'Ü SİYASETTEN TASFİYE EDİLDİ"

AK Parti yönetimini eleştiren Ekmen, çarpıcı açıklamalarda bulundu:

"Sadece AK Parti'nin 20 yıllık değil, Osmanlı'nın modernleşme arayışı ile birlikte 200 yıllık bir iddianın gözlerimizin önünde bir mum gibi erimesini izliyoruz. 2. Mahmut'a mı gideriz, Abdülhamit'e mi gideriz, o zamandaki tartışmalara mı gideriz, meşrutiyete mi gideriz ama bir iddia vardı. Bu bir batı merkezli arayış ile, 'öze dönüş' iddiasıyla, ülkenin daha iyi yönetileceğine dair bir arayış. Bunun bayraktarlığını yapan siyaset AK Parti'de ve Tayyip beyin şahsında mündemiç hale geldi.

Hadi ilk 10 yılı yine birçok önemli çıkışı ve başarı içerisinde barındırıyor, 2002-2012 diyelim kabaca buna. Ama 2012-2021'e baktığımızda her açıdan çok üzücü bir tabloyla karşı karşıyayız. Aslında belki iki şey iyi tespit etmek gerekiyor. Biri, ülkeyi yönetirken ki, ad demokratikte olsa var olan birtakım denge unsurları ortada kaldıkça, AK Parti'nin savurulduğu bir yer var, ikinci olarak da Tayyip beyin AK Parti içinde güçlendikçe ülkeyi yönetmekte zayıfladığı bir tablo var. AK Parti'nin 84 kurucusunda 74'ü bugün siyasetten tasfiye edilmiş durumda."

Ayrıca Ekmen, "Tayyip beyin parti içindeki tasfiye dönemi, FETÖ'nün güçlendiği dönemle eşleşiyor" diyerek ilk defa bu çıkarımı Bi' Karar Ver'de dile getirdi.

"CUMHURBAŞKANI ARTIK KONUŞMAYAN BİR LİDER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün TRT'de ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Emin Ekmen, Erdoğan'ın açıklamaları ile ilgili şöyle konuştu:

"Belirlenmiş gazeteci ve sorularla program ancak bu kadar olabiliyor. Cumhurbaşkanı artık konuşmayan bir lider."

Sedat Peker'in Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları karşısında Erdoğan'ın Soylu'ya destek vermesi ile ilgili ise şunları söyledi:

"Bunun bir zamanlama meselesi olduğunu düşünüyorum. Her sahiplenmeyi pozitif haneye yazmamak lazım."

"KONTROL EDİLEMEYEN İKTİDAR GÜDÜSÜ"

Siyaset-mafya ilişkisine değinen Ekmen, iktidarın neden bazı iddialar ve isimler tarafından Sedat Peker'le anıldığını da şöyle açıkladı:

"Anayasa ve kanunların size tanıdığı bir iktidar alanı var. Yetmiyor. Her alanı yönetmeye çalışıyorsunuz. İktidar hırsı, her alanı yönetme arzusu, kontrol edilemez bir boyuta gelirse kiminle aynı çuvala girdiğinizin farkında da olmayabilirsiniz. Bence temel problem bu kontrol edilemeyen iktidar güdüsü. Hukuk devletini örselerseniz derin devlet ortaya çıkar, kanun devleti olmanın gereğini yerine getiremezseniz mafya ortaya çıkar. İkisi de ortaya çıktığında bu cıva gibidir, hiçbir güç bunları yönetebileceğini iddia edemez."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

"Sedat Peker Alaattin Çakıcı tahliye olduğu için yurt dışına çıktı.

Marmara denizinin yılların biriktirdiği kirliliği kusması gibi, siyasetinde bütün bünyesinde taşıdığı, geçmişten gelen kirleri kustuğu bir dönemde, siyaseti yalnız bırakmamak gerekiyor.

Ak Parti muhalefet yapmayı bilmiyor, savunma hattına düşünce hemen dağılıyor.

Peker videoları 17-25 Aralık dejavusu yaşatabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN