Osman Sert: Cumhurbaşkanı imkan bulursa Soylu'yu görevden alır| Bi' Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi' Karar Ver'de günün öne çıkan haberleri yorumluyor. Bu kez konuk Ankara Enstitüsü Araştırma Direktörü Osman Sert oldu. Süleyman Soylu'nun neden istifa etmediği ya da görevden alınmadığı ile ilgili konuşan Sert, dikkat çeken açıklamalarda bulundu: Eğer imkan bulursa Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Soylu'yu görevden alır. Bugüne kadar almamış olmasının sebebi de ittifakının ona dayattığı mecburiyettir.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri ekranlara taşıyor. Bi' Karar Ver'e bu kez Ankara Enstitüsü Araştırma Direktörü Osman Sert konuk oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'in iddiaları üzerine neden istifa etmediği veya görevden alınmadığı üzerinde durdu.

"CUMHURBAŞKANI İMKAN BULURSA SOYLU'YU GÖREVDEN ALIR"

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddiaları büyük yankılar uyandırdı. Soylu'nun bir televizyon kanalında Peker'in iddialarına yanıt vermesi beklenirken izleyiciler istedikleri cevapları alamadı. Bu durum toplum tarafından eleştirilere neden oldu. Peker'in iddiaları karşısında Cumhurbaşkanı'nın Soylu'yu görevden almak yerine, bakanını savunması da dikkat çeken diğer bir nokta oldu. Bi' Karar Ver'e katılan Osman Sert konuya dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu:

"Cumhurbaşkanı Sedat Peker'in açıklamalarını ciddiye almayın demiş ama herkes ciddiye alıyor. Kendi İçişleri Bakanı da ciddiye alıyor. Koalisyon ortağı da ciddiye alıyor, muhalefet de. Kimin ciddiye almayacağını ben çok merak ediyorum. Ben orta ve uzun vadede Sayın Soylu'nun bundan önce olduğu gibi artık AK Parti kitlesindeki etkisini koruyabildiğini hiç bir şekilde düşünmüyorum. Bu sürecin birinci kaybedeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Eğer imkan bulursa Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Soylu'yu görevden alır. Bugüne kadar almamış olmasının sebebi de ittifakının ona dayattığı mecburiyettir."

Süleyman Soylu'nun televizyon kanalında yaptığı açıklamaları değerlendiren Sert, şöyle konuştu:

"Uyuşturucular geliyor, büyük yatlara dağıtılıyor, bunlarla ilgili konuşmuyor İçişleri Bakanı. Diyor ki, 'uyuşturucu kaçakçısını görünce bacaklarını kırın."

Sedat Peker'in 8. videosundan Sert, şu çıkarımda bulundu:

"Bence son videosunda Sedat Peker'in ne söylediğinden ziyade ne söylemediği önemli. Bir sonrakinde şunu yapacağım diye, bir işaret fişeği atıyor."

"Sedat Peker meselesinin yönetilememe sebebi, hiçbir yargı süreci ve idari sürecin yönetilememesi. Bütün devlet mekanizması durmuş vaziyette" diye konuşan Sert, Ak Parti'nin eriyen oylarının tek sebebinin Sedat Peker olmadığını dile getirerek bir hatırlatmada bulundu:

"İktidarın oy kaybetmesi Sedat Peker'den önce başladı. Bu kişi AK Partililerle konuşuyor. Toplumu arkasına alıp devletle hesaplaşıyor."

"SOYLU ERDOĞAN’IN KARİZMATİK LİDER İMAJINA ZARAR VERDİ"

Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevinden ziyade birçok alanda söz sahibi olmasını ve Soylu'nun Erdoğan'ın karizmatik lider imajını nasıl etkilediğini şu sözlerle özetledi:

"Süleyman Soylu'nun bugün eleştirilmesi ve işin odağı olması AK Parti'nin yüzde 50'si demek. Sayın Erdoğan'ın karizmasının temelinde tek oyun kurucu, tek karar verici olması yatıyor. Süleyman Soylu Erdoğan'ın bu lider karizmasını yıkıyor."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Türkiye'de fiilen bir devlet yok. Derin devlet diye bir şey bana anlamı gelmiyor. Biz bürokratik devleti derin devlet diyerek kutsuyoruz.

Ayasofya Camii'nin açılması benim için çok önemli bir gelişme. Artık bunun üzerinden bir kavga üretmenin anlamı yok.

(Türkiye dış politikası) 1915 için gemilerin yakılamayacağı bir durumdayız. Daha büyük bir kriz var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN