DEVA Partili Sadullah Ergin'den AYM açıklaması: Böyle devam ederse AİHM akreditasyonu iptal edebilir

Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurulara ilişkin konuşan Sadullah Ergin “Bireysel başvuruları kabul eden Anayasa Mahkemesi eğer AİHM içtihatlarına uygun karar vermezse Anayasa Mahkemesi'nin akreditasyonunu kaldırılabilir. Bu çok kötü bir durum olur” dedi.

UBADE EVLİ

DEVA Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu Bi'Karar Ver programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın “123 bin bireysel başvuru var” açıklamasına değinen Ergin “Adalet duygusu tatmin edilmedikçe bu dosya sayılarının önüne geçilmesi mümkün olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yaklaşan seçimlere ve Altılı Masa’nın adaylık tartışmalarıyla ilgili de konuşan Ergin, “Biz işimizi doğru yapalım gerisini düşünmeye gerek yok” dedi ve ayrıca adayın kim olduğundan ziyade nasıl bir profilin aday olacağının konuşulmasının daha doğru olacağını belirtti.

Yine son günlerin önemli tartışma konularından Kılıçdaroğlu’nun Başörtüsü çıkışıyla ilgili de konuşan Ergin “Kişinin doğuştan gelen hakları referandumla sorulamaz” ifadelerini kullandı.

Altılı Masaya Bağımsız Türkiye Partisi’nin katılma isteği ile ilgili olarak da konuşan Ergin “14 Kasım’da DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde toplanacak Altılı Masa’da bu meseleler konuşulacaktır” dedi. Sadullah Ergin konuyla ilgili son olarak “Altılı Masa’nın karar vermesi gereken konuların önce masada istişare edildikten sonra kamusal alanda paylaşılmasının işbirliği açısından daha sağlıklı olacağını” belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN