Bekaroğlu: Masada Kılıçdaroğlu'nun adaylığı öne çıkıyor

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu oldu. CHP'nin 'Milletin Sesi' mitinginden muhalefetin Cumhurbaşkanı adayına kadar gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

BİRGÜL TEKÇE | KARAR

KARAR Yazarları Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Altılı masada Kılıçdaroğlu'nun adının öne çıktığını belirterek ''Masadaki liderlerin konuştuklarından da öngörülen, programı en iyi şekilde uygulayacak, devleti yeniden restore edecek kişinin Kılıçdaroğlu olduğunu düşünüyorum, masada da böyle bir hava var'' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Maltepe Miting Alanı'nda 'Milletin Sesi' mitingi düzenledi. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre mitinge yaklaşık 600 bin kişi katıldı. Mitingin ardından tartışmalara sebep olan Kılıçdaroğlu'nun performansını Bekaroğlu değerlendirdi:

''Kemal Bey ve Cumhuriyet Halk Partisi İktidara hiç olmadığı kadar yakın bir yerde, hep sorumluluk taşıyarak konuşmuştur. Kemal Bey Millet İttifakı'nın en büyük partisi ve başlatan kendini bu konuda sorumluluk sahibi hissediyor ve millete de bir mesaj veriyor. Erdoğan, Erdoğan gibi bir liderle yenilir gibi bir psikoloji mevcut, onu arıyorlar. Halbuki bütün bu problemlerin temelinde böyle bir liderlik ve böyle bir yönetim tarzı yatıyor. Her şey bilen, yapan, eden, eli uzanan tek adamlık aranıyor ama öyle değil. Kemal Bey burada başka bir mesaj veriyor. Erdoğan'ın kişiliğinden ve yönetim tarzından kaynaklanan bir sürü problem var. Bu yönetim şeklinden kaynaklanan sorunlar var, biz böyle yönetmeyeceğiz. Tabii lider olacak, karar verecek ama istişare dediğimiz mekanizma, uzmanlık, bilgi rasyonalite işleyecek ve kararlar bu şekilde verilecek'' dedi.

Bekaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

''Hatırlayın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Sayın Erdoğan verin kardeşinize yetkiyi dolar molar ne olur görün dedi. Evet o günden bugüne ekonomik verilere bakalım, hak özgürlükler ve insan hakları verilerine bakalım durumu görelim. CHP'nin ya da Kemal Bey'in verdiği mesaj biz birlikte yöneteceğiz mesajıdır. Millet İttifakı geçiş döneminde neler yapacaklarını, nasıl yapacaklarını, kimlerle yapacaklarını milletle paylaşacaklar. Tayyip Bey gibi bağıran, masaya vuran değil dürüst doğru diğer insanların düşüncelerine önem veren, paylaşarak yönetim olacaktır. Yapılacakları belirlediler, Kemal Bey bunu gösterdi.''


Büyük bir çoğunluğun yeni bir Tayyip Erdoğan istediği kanaatinde olmadığını dile getiren Bekaroğlu, ''İnsanlar artık daha çok ortak akıl, ben yaptım oldu değil de istişare istiyor bunlarla daha doğru şeyler yapılabileceğini düşünüyor'' dedi.

MASADA KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI ÖNE ÇIKIYOR

Kemal Bey mitingde adaylığını açıklamadığının altını çizen Bekaroğlu, ''Her Parti kendi grupları ile konuşacak daha sonra altılı masada karar verilecek ve orada ilan edilecek dedi. Kemal Bey bunun dışına çıkmış değil. Kemal Bey yapılacak bu program için bana kişisel olarak soracak olursanız en uygun adaylardan biridir. Kemal Bey muhtemelen cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor, cumhurbaşkanı adayı gibi konuşuyor. Bir geçiş süreci öngörülüyor, parlamenter sisteme geçiş öngörülüyor. Bununla ilgili bir takvim ortaya konuluyor. Bu ülkenin bir planlama teşkilatı yok, kurumların rakamlarına kimse güvenmiyor, bu sürdürülemez bir şekilde yeniden kuruluş programı uygulanacak. Türkiye'nin dünya kadar yakıcı problemi var, kriz var elbette her şeyden önce bu krizden çıkmak için ekonomi, demokrasi, halk ve özgürlükler noktasında normalleştirilecek bir program ortaya koyacak ve bunu birlikte yönetecekler'' şeklinde konuştu.

Bekaroğlu sözlerine şunları ekledi:

''Geçtiğimiz masa toplantısında adayın özellikleri tekrar sayıldı ve yeni bir kelime eklendi, seçilebilir olması. Bunu Sayın Kılıçdaroğlu teklif etti. Kimse hiçbir şeyi riske etmez sayın Kılıçdaroğlu herkes kadar bu seçimin ne anlama geldiğini biliyor. Böyle hırslı bir insan da değil. Masada adaylık konusunda öne çıkıyorsa özelliklerinden birisi de budur. Masada bence öne çıkıyor. Masadaki liderlerin konuştuklarında da öngörülen programı en iyi şekilde uygulayacak, devleti yeniden restore edecek kişinin Kılıçdaroğlu olduğunu düşünüyorum, masada da böyle bir hava var.''

TAYYİP ERDOĞAN MUHALEFETTE KALABİLİR Mİ?

Tayyip Erdoğan muhalefette kalabilir mi? Sorusuna da yanıt veren Bekaroğlu, ''Çok zor onun işi bir Rehabilitasyon programına ihtiyacı var. Bu konuda muhalefet lideri olarak kendisini tekrar kurması lazım. Ben yapamayacağı kanaatindeyim, Adalet ve Kalkınma Partisi olmayacak bana öyle geliyor. ANAP gibi de değil daha hızlı bir şekilde kırılacak ve dağılacak. Başka muhalefetler olacak onun için Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu ve diğerleri arasındaki rekabeti anlayışla karşılıyorum. O kesimi dolduracak yeni partilere ihtiyaç var. 2002'lerin 2003'lerin 2005'lerin Adalet ve Kalkınma Partisi yok oldu. Tayyip Erdoğan var o da iktidardan düşerse Adalet ve Kalkınma Partisi olmayacak. Tabi o kesimi dolduracak o programları karşılayacak siyasi yapılar oluşumlar olacaktır. yeni bir merkez sağ olur mu, nasıl olur bilmiyorum'' dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN