Bodrum'da Sahil Güvenlik ihtarlara uymayan lüks yatı ateş edip çarparak durdurdu

Bodrum'da geçtiğimiz gün akşam saatlerinde ateş açılarak durdurulan lüks yatın kamera görüntüleri ortaya çıktı. Sahil Güvenlik botu ile yat arasında yaşanan ve filmleri andıran o anlar ise ihtarlara rağmen durmayan yatın Sahil Güvenlik tarafından büyük hasarlar verilmesi sonucunda durmasıyla son buldu.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşanan olayda Sahil Güvenlik botu filmleri aratmayan bir şekilde lüks bir yatı ateş ederek kovaladı ve tam Türk Karasularını geçmek üzereyken yakaladı.

ABD BANDIRALI 27 METRELİK LÜKS YATA UYUŞTURUCU İHBARI

İddialara göre bir önceki gün sabah saatlerinde Yalıkavak açıklarından hareket eden ABD bandıralı 27 metrelik lüks yat uyuşturucu ihbarları üzerine kendilerini takip eden Sahil Güvenlik botundan kaçmaya başladı. Sahil Güvenliğin 'Dur' ihtarlarına aldırış etmeyen ve Türk Karasularından kaçmaya çalışan yata ise cevap olarak sahil güvenlikten kurşun yağmuru geldi.

UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Yunan Karasularına girmek üzereyken tüm ihtarlara ve çabalara rağmen durmayan lüks yata Türk Sahil Güvenliği zor kullanmak zorunda kaldı ve ateş edip daha sonrasında da çarparak kaçan lüks yatın ancak durdurulabildiği öğrenildi. Daha sonrasında yatın içerisinde yapılan uzun aramalar sonucunda 4 kişi gözaltına alınırken yatta sadece bir adet cep telefonu bulunması ve şahısların üzerlerinin tamamen boş olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Emniyet kaynakları yatta yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildiğini söyledi. Yatın sahibinin ise Ali Korman Erbacıoğlu olduğu ortaya çıktı.

Kovalamaca anları bir vatandaş tarafından kayıt altına alınırken iki teknenin de çarpışma ve ateş edilmeler sonucunda aldıkları hasarlar ise sabah saatlerinde gün yüzünde böyle çıktı.