İYİ Partili Buğra Kavuncu: Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Ocak ayında açıklanacak

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programıyla 2023 yılının ilk canlı yayını gerçekleştirildi. Elif Çakır ve Yıldıray Oğur Bi' Karar Ver programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya sorular yöneltti. İYİ Partili Buğra Kavuncu, cumhurbaşkanı adaylığına yönelik, "Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Ocak ayında açıklanacak. Sandıkta bunun faturası ödetilecek, eminim" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu gündemi değerlendirdi.

"DAVALAR YETMEDİ TERÖRLE ALAKALI KONU GÜNDEME GELİYOR"

İYİ Partili Buğra Kavuncu cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik konuşarak, "Seçim tarihini bilemiyoruz henüz. Ancak adaylık açıklaması Ocak ayında gelecektir. Ocak ayında açıklanmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu ve gündemde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında şu sözleri söyledi: "Mesele artık İmamoğlu davası ve kendisi de değil artık. Mesele bir kere o sandığa elini uzatanlara tepki ve onun akabinde o iradeyi yok etme çabası. Buna bizim en yüksek tonda ses çıkartmamız gerekiyor. Gerekirse de sokakta, demokratik yollarla hukuk çerçevesinde. Sandıkta bunun faturası ödetilecek, eminim! Bu akşam Saraçhane'ye gidecek bizim gençlik teşkilatımız, orada nöbet tutuluyor. Mahkeme süreçleri hızlandırıldı. Davalar yetmedi terörle alakalı bir konu gündeme getiriliyor. Bu da yetmedi. Fatih Sultan Mehmet'in portresinin getirilmesinden dolayı devlet bütçesi zarara uğratıldı diye ihtimallerden bahsediliyor."

"BEN DE BU SORUNUN CEVABI YOK"

İYİ Partili Buğra Kavuncu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'le ilgili konuştu: "Düşünüyorum ki bir organizasyondasınız, Karar gazetesi olur, Milliyetçi Hareket Partisi olur ne olursa olsun. Hatasıyla günahıyla bilemiyorsunuz tabii ne olmuş? Öldürülüyorsunuz arkanızda iki tane yetim çocuklar bırakıyorsunuz. Kurum olarak ya bir taziyeye gider ya da cenazeye gidersiniz. Çünkü birlikte emek vermişsiniz. Ne olursa olsun! Nasıl bir hadise insanı, zamanında beraber çay içtiği, aynı kaseden çorba içtiği arkadaşına 'Allah rahmet eylesin' demekten alıkoyar. Bu hangi duygudur? Ben de bu sorunun cevabı yok."

"'MERAL AKŞENER ROL YAPIYOR' SÖZÜ ÇOK AĞIR"

İYİ Partili Buğra Kavuncu KARAR TV'de sorulara yanıt verirken Meral Akşener'in duruşuna ve İmamoğlu davasıyla ilgili, "Bizim sesimizi çıkartmamız lazım. Altında bir şey aramamak lazım. Daha açık konuşayım. 'Meral Akşener rol kapıyor' sözü çok ağır, hiç hoş olmayan, dolaylı ya da dolaysız iktidarın yapmak istediğine farkında olmadan destek veren bir yaklaşım. Bizim gençlik teşkilatımızda giderek bu antidemokratik yaklaşıma bir tepki gösterecekler ben de onları ziyaret edeceğim. Görüyorsunuz, görevden alınıyor hakim. Barış Terkoğlu'nun yazısında da var bu açıklama. Yargının iktidar tarafından baskı altına alındığı bir ortamda biz siyasi olarak bu tür kararlara tepki vermek zorundayız. Cesurca adım atmak isteyen belki yargı içerisinde olanlar vardır. Yargı kanadına da bunu göstermeliyiz." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN