CHP'li Bülent Tezcan: Anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu lehine 5 puan arasında fark gözüyor

Cumhurbaşkanı adayları arasında yapılan anket çalışmalarına değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun anketlerde önde olduğunu belirtti. CHP'li Bülent Tezcan, 'Anketlerde Kemal Bey lehine 5-12 puan arasında fark gözüyor. İkinci turda 10 puan farkla Kılıçdaroğlu'nun kazandığı görülüyor' ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularına yanıt verdi. Türkiye, Irak Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi’ne petrol tahkim davasında 1.4 milyar dolar ödemeye mahkum edildi. Reuters'a konuşan kaynaklar, Kerkük-Ceyhan hattı üzerinden Türkiye’ye günde 450 bin varil gönderildiğini ve bir heyetin Türkiye'yi ziyaret ederek yetkililerle görüşeceğini söyledi. Enerji Bakanlığı ise yaptığı açıklamada karara uyacaklarını söyledi. Bu konuyu KARAR TV ekranlarında konuşan Bülent Tezcan şu ifadeleri kullandı: Adı geçen şirketlerin iktidarla ilişkileri, kara para şirketlerinden para transferleri yapıldığı, tüm bu rüşvet ilişkilerinin bir yerde birbiriyle buluştuğu biliniyor. Bunlar hukuk dışı yolla servet aktarımıdır.

fotoo.png

'YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR'

İktidar değişikliğini işaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Yeni bir dönem başlıyor artık. Ya kendinizi kara para, uyuşturucu, hukuka aykırı ilişkilerin hakim olduğu alanlarda servet transferi yapan karanlık ülkeler sütununa ya da hukuka saygılı, özgürlükçü, itibar görev bir devlet sütununa yazacaksınız" şeklinde konuştu.

'BU DURUM BELEDİYEYİ AK PARTİ'YE TESLİM ETMEK'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında konuşan CHP'li Bülent Tezcan, 'aday olmaları durumunda görevlerini bırakmalılardı' şeklinde konuştu. Öte yandan CHP'li Tezcan, "İki başkanımızdan herhangi biri aday olduğu anda belediye başkanlığını bırakmalıydı. Bu durum o belediyeyi AK Parti'ye teslim etmekti. En uygun yöntem, kampanya döneminde görevlerini bırakmayacakları, cumhurbaşkanı yardımcılığı yöntemiydi" ifadelerine yer verdi.

'TÜRKİYE'NİN İHTİYACI BU İŞİN...'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylığı konusunda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Muharrem İnce bir siyasi partinin genel başkanı. Adaylığıyla ilgili 'aday çıkmalı, çıkmamalı' deme hakkımız yok. Ancak 'Türkiye'nin ihtiyacı bu işi hiçbir şekilde riske etmeden birinci turda bitirecek bir tutum gerektiriyor' diye konuşulabilir" şeklinde konuştu.

'ZİNHAR AK PARTİ'YE GİTMEM'

İYİ Parti Yavuz Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı sözlerinin arkasında durduğunu kaydetti. Ağıralioğlu, Millet İttifakı'nın Adayı Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söyledi. İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun, Abdülkadir Selvi'ye konuşması üzerine 'Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğim' ifadesi yer aldı. Yavuz Ağıralioğlu hakkında konuşan Elif Çakır şu ifadelere yer verdi: Yavuz Ağıralioğlu ile konuştum. 'Zinhar AK Parti'ye gitmem. Biz Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktık, seçilemez dedik ve sonra masaya döndük. Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız' dedi.

'6284 ÜZERİNDEN İTTİFAK YAPTILAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 16.00'da Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşme gerçekleştirecek. Görüşme gerçekleştirilmeden günler önce Refah Partisi'nin 6284 sayılı kanun ile ilgili konuşması tartışma konusu yaratmıştı. Siyasetin gündeminden düşmeyen konuyla ilgili AK Parti'den ise 'bu konuya yönelik hassas olacağız' mesajı verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, tartışma konusu yaratan 6284 sayılı kanuna değinerek, "AK Partili kadın siyasetçiler, önce İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına karşı çıktılar sonra kaldırılırken '6284 bu işin güvencesidir' diyorlardı. Yeniden Refah'ın yüzde 2'lik oyuna tamah ederek, 6284 üzerinden ittifak yaptılar" ifadelerine yer verdi.

'FARKLI FORMÜLLER OLACAK'

'Millet İttifakı meclis üstünlüğünü nasıl sağlayacak?' sorusuna yanıt veren Tezcan, "Mümkün olan en çok sayıda milletvekilini çıkarmak zorundayız. Bunun için mutlaka 300'ü geçecek bir çoğunluğu sağlamalıyız. Çeşitli illerde farklı formüller olacak" şeklinde konuştu. Öte yandan Mehmet Şimşek hakkında yorumda bulunan Tezcan, "Erdoğan'ın neden Mehmet Şimşek'i çağırdığını herkes biliyor. Kimseyi aldatmaya kalkmasınlar. Erdoğan 'gel yanımıza' dedi, o da gelmedi çünkü Mehmet Şimşek, geldiği zaman bir maceranın içine gireceğini biliyordu" ifadelerine yer verdi.

KHK'lılara ilişkin konuşan CHP'li Tezcan, "Bu konu hem parti belgelerimizde hem kurultay sonuç bildirgemizde var. Her konuşmamızda söylüyoruz. Yargı beraat ettirmiş, sen kalkıp bir komisyon kararıyla tekrar kamuya almıyorsun. Böyle bir şey olamaz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN