CHP Sözcüsü Öztrak'tan İmamoğlu'na verilen cezaya yorum: İstanbul'un rantını kullanmak istiyorlar

KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un programına konuk olan CHP Sözcüsü Öztrak, İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen siyasi yasak ve hapis cezasını 'kumpas' olarak değerlendirerek "İktidar, İstanbul'un rantını seçim öncesi kullanmak istiyor" dedi.

KARAR TV'de Bi' Karar Ver programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu olan CHP Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla siyasi yasak ve hapis cezası verilmesi üzerine konuşan CHP Sözcüsü Öztrak, yaşanan olayı 'kumpas' olarak değerlendirdi. Öztrak, "İstanbul'daki kumpasa, iktidar tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında İstanbul'un rantını seçim öncesi kullanmak istedikleri ortaya çıkıyor. Süratle karar aldırarak İBB Meclisi'nde yeni başkanı seçip İstanbul'a el koymak istiyorlar" açıklamasını yaptı.

'BİZ KRAL DEĞİL KURAL İSTİYORUZ'

Erdoğan'ın "İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder" sözlerini hatırlatan Öztrak, "İstanbul'u kaybetmemek için elinden geleni yaptı. Şimdi de geri almak için elinden geleni yapıyor." dedi. İstanbul'un iktidar tarafından önemine de dikkati çeken CHP Sözcüsü Öztrak, "İstanbul en büyük kentimiz. Öncelikle muazzam bir rant var, onu kullanmaya alışmışlar. Ama en önemlisi İstanbul'da yapılacak siyasi şovlar, mitingler vs. ses getiriyor. Bunu da artık kullanmak istiyorlar. Kaybedeceklerini anladılar. Artık ellerindeki her şeyi kullanıyorlar." ifadelerini kaydetti.

İmamoğlu'na verilen ceza sonrası ortaya çıkan 'Altılı Masa'nın adayı' tartışmalarına da yanıt veren Öztrak, önceliklerinin aday değil rejim değişikliğinin olduğunu belirterek "Biz kral değil kural istiyoruz; onlar kralı açıklayın diyor. Altılı Masa'yı hata yapmaya sevk etmek istiyorlar. Adaylık çekişmemiz yok. Onlar bunun çekişmesini istediler." dedi.

'ADAY SINIRSIZ YETKİLERDEN VAZGEÇECEK BİLGELİKTE OLMALI'

Altılı Masa'nın adayının Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağının altını çizen Öztrak, "Aday, sınırsız yetkilerle seçilecek ve bu yetkilerden vazgeçmek için seçilecek. Aday bu olgunlukta, bunu gerçekleştirebilecek, bu bilgelikte olacak birisi olmalı." açıklamasını yaptı.

Adaylık tartışmalarından önce milletin geçim sıkıntısının ve problemlerinin konuşulması gerektiğini belirten Öztrak, "Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz. Bu millet bir kapris yüzünden, ipe sapa gelmez bir iddia yüzünden 'faiz sebep enflasyon sonuç' iddiası yüzünden çok büyük bir darbe yedi. Geliri gitti tenceresi boşaldı. Bunu bu millet unutur mu? Bu kışı Türkiye her halükarda geçirir ama bu millet yediği ayazı unutmaz." şeklinde konuştu.

'ASGARİ ÜCRET 1028 LİRA OLMALI'

Erken seçime hazır olduklarının altını çizen Öztrak milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret zammına ilişkin olması gerekeni şu şekilde ifade etti:

Biz şöyle bir hesaplama yaptık: Bir geçmişten gelen enflasyonun telafisi, iki önümüzdeki dönem gelecek olan enflasyon karşısında asgari ücretin yıpranmaması, üç yaratılan refahtan çalışan kesime pay verilmesi. Bunların sonucu dikkate alınarak asgari ücret 1028 lira olmalıdır. Devletin de muhakkak pirim desteği vermesi gerek sıkıntıların açığa çıkmaması için.

'KORKU SUÇU SUÇ DA CEZAYI GETİRİR'

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in, HDP'nin Hazine yardımı bulunan hesaplarına bloke konulmasını istemesi üzerine konuşan Öztrak, şu değerlendirmeleri yaptı:

Korkan bir hükümet var o yüzden yapamayacağı şey yok. Ama partiyi millet açar millet kapar. Bunu doğru bulmuyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki 'korku suçu suç da cezayı getirir' hale geldi. O nedenle iktidarın korku içinde elinden geleni ardında koymayacağı kanaatindeyim. Biz de muhalefet olarak her türlü girişimi önlemeye hazırız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN