Serkan Özcan: Cumhurbaşkanı dünyanın en pahalı TV şovunu yaptı | Karar Gündem

Karar Gündem'e, Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan konuk oldu. Erdoğan'ın faiz açıklamasının ardından kurdaki 20 kuruşluk yükselişin Türkiye’ye maliyetinin 90 milyar lira olduğunu söyleyen Özcan, “Cumhurbaşkanı dünyanın en pahalı TV şovunu yaptı” dedi. Peker’in Soylu’ya ilişkin iddiaları hakkında da değerlendirmede bulunan Özcan, “Soylu'yu 25 gün boyunca sadece Sayın Cumhurbaşkanı değil, AK Parti reddetti” ifadelerini kullandı.

Karar Gündem, önemli konu ve konukları ile gündemin nabzını tutuyor. Karar Gündem'in konuğu Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan oldu. Özcan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz açıklamaları iler ilgili konuştu. Sedat Peker'in Soylu hakkındaki iddiaların ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"CUMHURBAŞKANI DÜNYANIN EN PAHALI TV ŞOVUNU YAPTI"

128 Milyar dolar kayıp rezerv hakkında muhalefetin sorularına Erdoğan dün yaptığı açıklamada, ' "Merkez Bankası parasının nereye gittiği sorulur mu?' ifadesine yer vermişti. Erdoğan'ın bu açıklamasını eleştiren Özcan, Türkiye'nin '450 milyar dolar dış borcu' olduğunu hatırlattı. Erdoğan'ın faiz açıklamalarını da değerlendiren Özcan şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı dün dünya tarihinin en pahalı televizyon şovunu yaptı. Açık bir ekonomide iki şeyden birini kontrol edebilirsin. Ya faiz ya döviz. Dövizi kontrole edeceksen rezervin olacak, sen onları sattın. Ortada çok büyük bir cehalet var. Ekonominin temel para politikasını bilmeyen bir ekonomi yönetimi var. Faizi düşürmek istemekle faiz düşmez."

Süleyman Soylu, bir TV programında gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Soylu'nun Sedat Peker'in iddialarına tatmin edici bir cevap verememesi tepki toplamıştı. Özcan tepkisini, "Süleyman Soylu'nun açıklamalarından utanç duyuyoruz" diyerek gösterdi. Peker'in iddiaları karşısında iktidardan Soylu'ya çok geç destek vermesini ise Özcan, şöyle değerlendirdi:

"Bu son olayda, AK Parti kitleleri kesinlikle Soylu'yu sahiplenmedi. Soylu'yu 25 gün boyunca sadece Sayın Cumhurbaşkanı değil, AK Parti reddetti."

"HÜKÜMETİN VATANDAŞINA VERDİĞİ PARA 28 KURUŞ"

Pandemi döneminde Erdoğan vatandaşa '661 milyar lira' yardım yapıldığını açıklamıştı. Böyle bir yardımın yapılmadığını iddia eden Özcan şunları söyledi:

"Pandemide vatandaşa 661 milyar lira verilmedi. 15 ayda hükümetin vatandaşa layık gördüğü para 11 milyar lira. Kişi başı 130 lira. Kişi başı günde 28 kuruş. Yüzyılın en büyük felaketinde hükümetin vatandaşına verdiği para 28 kuruş. Zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bir pandemi politikası uygulandı. Bu ülke varlık içinde yokluk çekiyor. Bu milletin aklını azımsamak, kendini çok akıllı zannetmek bana çok acıklı geliyor.

Türkiye'nin yüzde 7 oranında büyümesi ile ilgili ise Özcan, "yüzde 7 büyümede 1 milyon insan ekstra işsiz kalır mı?" diye tepki gösterdi.

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Hani bu köprüler, yollar için milletin cebinden para çıkmıyordu?

Yatırım konusunda kim Cumhurbaşkanını dinlediyse kaybetmiş.

Bu AK Parti Soylu'nun, Perinçek'in ve Bahçeli'nin AK Partisi.

Vatandaş, vatan-millet edebiyatı yapanların gerçek yüzünü gördü.

Soylu kumpas yaptığını itiraf etti.

2021 yılının bir seçim yılı olacağına inanmıştım. Ama bugün geldiğimiz noktada, bu kadar büyük bir kayba hazır olmayan Tayyip Erdoğan ve Bahçeli ikilisi görüyorum. Fakat bu uzatmanın 2023'e kadar sürmeyeceğine inanıyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN