Beki: Sandığa gelen milli iradenin yüzde 40'ı meclise taşınmadı

Akif Beki ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Reşitpaşa Yokuşu'nda TÜİK'in açıkladığı ekonomik büyüme verileri ve seçim barajı konuşuldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı ikinci çeyreğine ilişkin Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verisini açıkladı. Buna göre, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) 2021 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 arttığına ilişkin verileri açıkladı.

TÜİK'in büyüme verilerine "Ben büyümeden ziyade cılızlaştım" diyerek ironi yapan Beki, "Geçen sene salgın, ekonomide durma noktasına getirmişti. Dolayısıyla baz etkisi dedikleri de o. Yüzde 21 büyüdük deyince, kişi kendinden bilir büyüdük mü? küçüldük mü? Herkes kendine dönüp bakınca büyümediğini anlar" dedi.

"YÜZDE 10 BARAJININ BİR ÖNEMİ KALMADI"

Seçim barajının değiştirilmesinin, ittifakları güçlendireceğine değinen Beki," Yönetim ve istikrarın artık meclisle bir alakası yok. Mecliste bir çoğunluğun oluşup oluşmaması, bir iktidar çoğunluğunun oluşup oluşmaması anlamına gelmiyor. İktidar çoğunluğu meclisten ayrı olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşuyor. Seçimi bir kişi kazanıyor, memleketi10 kişi yönetiyor. Tek başlı yönetim şekilli hükümetlerde artık mecliste bir çoğunluğun oluşup oluşmaması ve dolayısıyla çoğunluğun oluşmasını temin etmek için yüzde 10 barajının konmasının bir önemi yok" dedi.

Yüzde 10 barajında, milli iradenin yüzde 40'a yakının sandığa yansıdığını fakat meclise taşınmadığını söyleyen Beki, bunun çok ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Yıldıray Oğur ise Cumhur İttifakı'nın en rahatsız oyun 'artık oy' olduğunu söyledi. Oğur, "İttifak içi baraj olursa eğer barajın 7'ye düşürülmesi işlerine yarayabilir. İYİ Parti ve CHP'nin bir baraj sorunu yok. Yüzde 7'yi eğer alamazlarsa, ittifak içinde aldıkları oylar ittifakın oyuna eklenemeyecektir. Yani onların oyları geçersiz olacak. Cumhur ittifakı'nın rahatsız olduğu oy: 'Artık oy' dedi.

İktidarın getirdiği 'Sosyal Medya Düzenlemesi'ne' değinen Beki," Demokrasi hukuku olmadan yabancı yatırımcı kendisini güvende hissetmez. Güvende hissetmeyince de ülkeye gelmiyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN