Ahmet Aras: 15 aydır kapanmayan tek sektör inşaat | Semra Alkan'la 40 Dakika

Semra Alkan'la 40 Dakika'ya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konuk oldu. Kamu alanlarının imara açılmasına, "Ağaçlandırılmış bir yerin imara açılarak satışa çıkarılmasına karşıyız" diye tepki gösteren Aras, yasaklara rağmen Bodrum'da devam eden inşaat çalışmalarına yönelik ise, "15 aydır kapanmayan tek sektör inşaat. İnşaat yasakları 15 Mayıs'ta yayınlanırdı. Ağır ve kaba inşaat durdurulurdu. 2 senedir salgından dolayı bu işler ertelendi" dedi.

Semra Alkan'la 40 Dakika'da gündemin öne çıkan başlıkları masaya yatırılıyor, konuklarla tartışılıyor. Programa bu kez Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konuk oldu. Aras, Erdoğan'ın müzik kısıtlamasını, Bodrum'da yasaklara rağmen devam eden inşaat çalışmalarını, kamusal alanların imara açılıp özelleştirilmesini ve Pandemi döneminde Bodrum'un nasıl etkilendiğini tartıştı.

"15 AYDIR KAPANMAYAN TEK SEKTÖR İNŞAAT"

"15 aydır kapanmayan tek sektör inşaat" diyerek pandemi dönemindeki yasaklara rağmen Bodrum'da deva eden inşaat çalışmalarını eleştiren Aras şöyle konuştu:

"İnşaat yasakları 15 Mayıs'ta yayınlanırdı. Ağır ve kaba inşaat durdurulurdu. 2 senedir salgından dolayı bu işler ertelendi. 15 Haziran'dan itibaren bütün gücümüzle denetimlerimizi sürdürüyoruz. İnşaatlarını durdurmayanları önlemek için yasal işlemleri yapıyoruz. Trafiğe giren inşaat makinaları vs. tamamen bizim emniyet ve jandarma birimlerimizin trafik birimleri tarafından denetleniyor. İnşaat çalışmalarına devam edenler olaya 'toplumun huzuru' gözüyle bakmıyorlar. Bütün müdahalemize rağmen gemilerini yürütmeye çalışıyorlar."

"AĞAÇLANDIRILMIŞ BİR YERİN İMARA AÇILARAK SATIŞA ÇIKARILMASINA KARŞIYIZ"

Bodrum'da yasaklara rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Aras, şunları söyledi:

"Son dönemde özellikle kıyı kentlerindeki kamusal alanların satışını görüyoruz. Bu eskiden beri var. Son dönemde çoğaldı. Biz ağaçlandırılmış bir yerin imara açılarak satışa çıkarılmasına karşıyız. Orada yaşayan kuş, böcek, kelebek var. Atıl hazine alanı olarak gördüğünüz her yeri imara açmak zorunda değilsiniz."

"BODRUM'UN NÜFUSU 2 BUÇUK KATINA ÇIKTI"

Pandemi ile beraber, Bodrum'da artan nüfus oranının getirdiği sorunları ele alan Aras, şunları aktardı:

"Bodrum çok hızlı büyümesinin getirdiği sorunlarla yüzleşiyor. Bodrum'un nüfusu 2 buçuk katına çıktı. Bu sezon kışı 500 bin nüfusla tamamladık. Trafikte, belediye hizmetlerinde sıkışıklıklar oldu. Bodrum'a yoğun talep nedeniyle inşaat arzı 5 katına çıktı. İnsanları 'Bodrum'a gelmeyin, salgın kötüye giderse sıkıntı yaşayabiliriz' diye uyarmıştım ama yaşamadık. İyi bir sınav verdik."

MÜZİK DURUNCA HER ŞEY DURUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Temmuz itibari ile "Müzik kısıtlamasını 24.00'e çekiyoruz" açıklamasını değerlendiren Aras, "Zaten bu konu yasalarla çerçevesi çizilmiş bir konu. Saat 24.00'de beli bir desibelde kimseyi rahatsız etmeden müzik icra edilebiliyor. Bu konu herhangi bir genelge ile düzenlenmedi" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN