Utanarak hayatımda ilk defa yaşadım! Deprem bölgesine giden Uğur Dündar gözyaşlarıyla anlattı

Anadolu'nun 10 ilini derinden etkileyen deprem felaketi sonrası bölgeye giden Uğur Dündar, şahit olduklarını gözyaşları içinde canlı yayında anlattı. İşte o anlar...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 41 bin 20 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 68 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

deprem-enkaz-11.jpeg

Türkiye Cumhuriyeti'nin en yıkıcı felaketi olarak kayıtlara geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından basın mensupları bölgeye giderek yayınlar gerçekleştirdi.

Büyük afeti konuşmak üzere TV100 programcıları Uğur Dündar, Ertuğrul Özkök, Ece Üner, Erdoğan Aktaş, Kerem Kırçuval, Oğuz Haksever, Deniz Gürel, Cengiz Semercioğlu, Candaş Tolga Işık, Naci Görür canlı yayında bir araya geldi.

ugur-dundar-deprem-bolgesi-1.jpg

"HAYATIMDA İLK DEFA YAŞADIM..."

Deprem bölgesinden izlenimlerini aktaran Uğur Dündar "Gerçekten yürek dağlayıcı görüntüler. Günlerdir benim rüyalarıma giriyor. İnsanlar ateş yakmışlar, kepçelerin cenazelerini ortaya çıkarmasını bekliyor" dedi.

79 yaşındaki gazeteci şunları söyledi:

"Biz gittiğimizde 6. gündü. İnsanlar gözünü kırpmadan, yemeden içmeden, tuvalet ihtiyacını gideremeden orada donmuş bir varlık gibi yakınlarının enkazdan çıkarılmalarını bekliyordu. Ben oradan eve döndükten sonra sıcak bir yuvaya sağlıklı bir şekilde girmenin ezikliğini ve utancını hayatımda ilk defa yaşadım."

ugur-dundar-deprem-bolgesi-2.jpg

İlgili Haberler