Kars'ta şoke eden olay: Havaya serpilen kaynar su dondu

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde -30 derecede havaya serpilen kaynar su bir anda buz kristallerine dönüştü. İlginç olayı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası kendisini en çok Kars'ta hissettiriyor. Sıcaklığın -30'ları gördüğü Sarıkamış'ta, havaya serpilen kaynar su bir anda buza dönüştü.  

Soğukhavanın en çok hissedildiği yerlerden olan Sarıkamış'ta, gece en düşük sıcaklık -30 derece ölçüldü. Aşırı soğuk hava nedeniyle caddeler boşalırken, ağaçlarda buz sarkıtları oluştuğu gözlemlendi.

BELGESELDEN ETKİLENDİ HAVAYA KAYNAR SU SERPTİ

Alper Yıldırım adındaki bir vatandaş belgesellerden izlediği bir deneyi Sarıkamış'ta denemeye karar verdi. Merakını gidermek için ilginç bir yola başvurduğunu belirten Yıldırım, “Şu anda bulunduğumuz bölgede hava sıcaklığı eksi 30 derece. Muazzam bir soğuk var. Sibirya soğuklarını aratmıyor. Bu soğukta denemek istedi ve yaptık. Gördük ki havaya attığımız su buz kristali olarak yere düşüyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN