Bugün hava nasıl olacak? İşte Türkiye geneli 81 il hava durumu tahmini

Bugün hava nasıl olacak?  İşte Türkiye geneli 81 il hava durumu tahmini

Ülke genelinde sıcaklığın mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında seyredeceği ifade edildi. Yapılan açıklamada kar yağışı beklenen 6 il için 'turuncu', karla karışık yağmur beklenen 10 il için de 'sarı kod'lu uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ülke genelinde etkili olan yağışların yarından itibaren etkisini kaybedeceği ancak sıcaklığın bugünden itibaren mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında seyredeceği ifade edildi.

DONDURUCU SOĞUKLARA HAZIR OLUN!

Bugün ve cuma günleri arasında bazı kentlerde beklenen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara -9/-2, İstanbul 0/6, İzmir 5/14, Konya -12/0, Samsun 1/10, Trabzon -1/7, Erzurum -19/-6 ve Diyarbakır -5/6 derecek olacak.

Yoğun kar yağışlarına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Son değerlendirmelere göre, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Akdeniz, Ege ve Marmara'nın kıyı kesimleri dışında kalan kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Soğuk havanın önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olacağı, hava sıcaklıklarının cuma günü batı kesimlerden başlayarak artacağı ve mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor.

6 İL İÇİN 'TURUNCU KOD' UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yoğun kar yağışı beklenen Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce için ise 'turuncu kod' ile uyarı yapıldı.

10 İL İÇİN 'SARI KOD' UYARISI

Artvin, Bitlis, Hakkari, Mardin, Muş, Rize, Siirt, Van, Batman ve Şırnak için 'sarı kod'lu uyarı yapıldı.

İŞTE 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

22 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun2.png

23 ARALIK 2021 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun3.png

24 ARALIK 2021 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun4.png

25 ARALIK 2021 CUMARTESİ GÜNÜ

pazar.png

26 ARALIK 2021 PAZAR GÜNÜ

screenshot-3.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN