Kemal Sunal filmlerindeki küfür ve argo sözler kitap oldu

Kemal Sunal filmlerindeki küfür ve argo sözler kitap oldu

Gazeteci Taşkın Su, usta oyuncu Kemal Sunal'ın filmlerindeki küfür ve argo kelimeleri bir sözlük çalışması haline getirdi.

Türkiye’de ilk kez bir aktörün, usta bir aktörün filmleri bir sözlük çalışmasına konu oldu. "Türkiye'yi güldüren adam" Kemal Sunal'ın filmlerini izleyip, sahne sahne metne döken gazeteci Taşkın Su, usta oyuncunun yıllardır "küfürlü" diye bilinen filmlerini "argo" süzgecinden geçirdi.

 Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık'dan çıkan kitapta, binlerce monolog ve repliği inceleyen Su, filmlerde sokak dilinin ne denli başarılı kullanıldığını örnekleriyle ortaya koyuyor. 

"Kafatası profesörü", "langırt köy sandığına", "şano pano", "çorbacı", "fındıkçı", "otobüs"...Ve daha neler neler…

Kimi rahmetli, kimi sağ; Sandık Şendil, Natuk Baytan, Erdoğan Tünaş, Osman F. Seden, Umur Bugay, İhsan Yüce, Kartal Tibet, Orhan Aksoy gibi senaristleri de anan yazar, Yeşilçam emektarlarının, küfür ve argonun sosunu film senaryolarına ustalıkla yedirmelerini de gözler önüne seriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN