Kenya'da sel nedeniyle 100 kişi yaşamını yitirdi

Kenya'da sel nedeniyle 100 kişi yaşamını yitirdi

Kenya’da şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kayması nedeniyle en az 100 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kenya Kızıl Haç’ı yaptığı açıklamada, Nisan ayının başından bu yana ülkede yaşanan sel felaketi nedeniyle en az 100 kişinin öldüğünü duyurdu.

200 BİN KİŞİYE ACİL YARDIM İHTİYACI

Ülkede sel, toprak kayması ve şiddetli yağışlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 200 bin kişinin ise acil yardıma ihtiyacı olduğu belirtildi. Ayrıca sel nedeniyle kümes hayvanları ile küçükbaş hayvanlarının da telef olduğu öğrenildi.

Kenya Kızıl Haç yetkilisi Abbas Gullet, sudan bulaşan hastalık salgınlarının da endişe verici olduğunu ifade etti. Gullet, ulusal hükümeti acil durum ilan etmeye çağırarak, “Ulusal bir felaket yönetim fonu kurulmasına ihtiyacımız var” dedi.

KENYA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN