Kim Yo-jong kimdir?

Kim Yo-jong kimdir?

Kim Yo-jong (1987 -), Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi’nin üst düzey yetkilisidir.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi Yo-jong, 2007’de İşçi Partisi’ne katıldı. Parti’de, babası Kim Jong-il’in 2011’de ölümüne kadar sekreter olarak hizmet verdi. Abisi Jong-un yönetimindeki partide giderek yükselen Yo-jong, Propoganda ve Ajitasyon Departmanının baş departman yardımcısı ve daha sonra partinin yönetim kurulu üyesi oldu.  2018 Kış Olimpiyatları’nda dünya kamuoyu tarafından tanınan Yo-jong, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirilen nükleer silahlardan arındırma zirvesine kardeşiyle beraber katıldı.

İLK YILLARI VE EĞİTİMİ

Kim Yo-jong, ilk yıllarını annesinin Pyogyang’ın merkezindeki Ch’angkwang Hill evinde iki ağabeyiyle geçirdi.

1996’da eğitimine devam etmesi için İsviçre’ye gönderilen Yo-jong, Liebefeld Hessgut devlet okuluna başladı. Daha sonra Kim Jong-un da İsviçre’deki Liebefeld-Steinhölzli devlet okuluna katıldı. Takma isimle okula kaydolan kardeşler, hala ve teyzeleriyle yaşıyordu.

Kim Yo-jong’un 2000’de Kuzey Kore’ye döndükten sonraki faaliyetleri bilinmiyor.  Bilgisayar bilimi okuduğu bildirilen Yo-jong, 2007’de Pyongyang’daki Kim Il-sung Üniversitesi’nden mezun oldu.

AİLESİ

Nisan 2020’de Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un sağlık durumunun kötü olduğu ortaya çıktığında, yeni liderin Kim Yo-jong olacağı söylentileri vardı.

2015’in başında teğmen Choe Ryong-hae’nin oğlu Choe Song ile evlenen Yo-jong’un, 2015’te ve 2018 Olimpiyatlarının gerçekleştireleceği tarihe yakın bir zamanda hamile olduğu bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN