Kiptaş İzmit Çınar Evler aylık 2 bin 510 lira taksitle

Kiptaş İzmit Çınar Evler aylık 2 bin 510 lira taksitle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ’ın İzmit Çınar Evler projesinin temeli törenle atıldı. Projedeki konutların yüzde 21’ine denk gelen kısmı şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler, en az yüzde 40’da engelli vatandaşlar ve sağlık personeli için ayrıldı. Ön başvuru sürecinin başladığı 143 konut 5 ticari üniteli projede taksitler 2 bin 510 liradan başlıyor.

DENİZHAN ERKOÇ/KARAR

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesinin temeli İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in katıldığı törenle atıldı. KİPTAŞ’ın İstanbul dışında ilk projesi olan İzmit Çınar Evler, 40 milyon yatırım bedeliyle hayata geçirilecek. 

İzmit Arızlı’da inşa edilen projenin temel atma töreninde konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt arsanın 3 ay önce alındığını süratle temel atma sürecine ulaşıldığını belirterek “Evi olmayan vatandaşlara fırsat eşitliği sağlayarak ev sahibi yapmayı amaçlıyoruz” dedi. Ali Kurt, toplam dört blokta 143 konut 5 ticari birimden oluşan KİPTAŞ İzmit Çınar Evler’in ödeme şartlarını da açıkladı. 

Projedeki daireler peşin 274 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Bunun yanı sıra asgarî peşinat tutarı 27 bin 405 TL’den başlayan daireler için 120 ay 2 bin 510 liradan başlayan vadelerle ödeme olanağı bulunuyor. Ali Kurt, “Taksitlerimizde asgari ücretin altına inmek için çok çaba sarf ettik ve bunu başardık. Bankalardan aldığımız özel finans oranı sayesinde aylık taksitlerimiz 2 bin 510 liradan başlıyor” diye konuştu. 

Ali Kurt, KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesinin insan ve çevre odaklı olduğunu belirterek, bu amaçla düzenledikleri ankete 10 bin vatandaşın katıldığını söyledi. Erken teslim için çalışacaklarını belirten Ali Kurt, projeyi 18 ayda tamamlamayı planladıklarını ifade etti. Projenin sağlıklı, huzurlu, kaliteli, afet odaklı ve yenilikçi anlayışa sahip olduğunu ifade eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Sosyal konut deyince kutu kutu evler değil, nitelikli, daha kaliteli, hakkıyla yapılmış konut projelerinin hayata geçmesi için örnek oluşturuyor. Belki daire sayısı az ama yaratacağı etki büyük olacak.” dedi.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesinde 2+1 dairelerin yüzde 21’i şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler için en az yüzde 40’ı ise engelli vatandaşlar ile kamu ve özel sağlık kuruluşlarında sigortalı olarak çalıştığını belgeleyen tüm sağlık personeli için ayrıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN