Kirazın faydaları neler, hangi hastalıklara iyi gelir?

Kirazın faydaları neler, hangi hastalıklara iyi gelir?

Kendisi küçük eskisi etkisi büyük olan kirazın insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Ülkemizde özellikle Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yetişen kirazlar; tadıyla, aromasıyla, büyüklüğüyle, ağırlığıyla, dayanıklılığıyla, görselliğiyle ilgi görüyor. İşte detaylar...

Yaz mevsiminin sevilen meyvelerinden olan kiraz hoş kokusu ve mayhoş tadıyla sevilen meyveler arasında yer alıyor. Sapından çekirdeğine kadar oldukça faydalı olan kirazın bilinmeyen faydaları da saymakla bitmiyor...

KİRAZIN SAĞLIĞA FAYDALARI

* Kanseri önlüyor

Meyveler içerisinde neredeyse en yüksek antioksidan kapasiteye sahi meyveler arasında yer alıyor. Hücre üzerindeki serbest radikalleri azaltarak kanseri önlemeye yardımcı olur.

* Cilt için çok faydalı

İçerisinde C ve A vitamini barındırıyor. Bu özelliği sayesinde yaz boyu güneş ışınlarına maruz kalan cildi koruyor.

KİRAZ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?

* Kabızlık problemine çözüyor

Kabızlık problemi yaşayanlar için önerilen bir meyvedir. Kabızlık problemi yaşayanlar  gün içerisindeki tüm meyve tüketimini kiraz olarak tercih edebilir. Ancak diyetlerine çeşitlilik katmak için diğer meyvelere de yer vermek isteyenler kirazı 1-2 porsiyon ile sınırlandırabilir.

* Ödemi yok ediyor

Kiraz sapının kaynatılarak suyunun içilmesi uzun yıllardır kabızlık ve ödem şikayetinin çözümü için kullanılan bir yöntemdir. Kiraz ve kiraz sapı suyu bağırsak hareketlerini artırıcı ve vücuttan su atımını uyarıcı etki gösterebilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN