Cildi gençleştiren maske evde nasıl yapılır? İşte doğal maske tarifleri...

Cildi gençleştiren maske evde nasıl yapılır? İşte doğal maske tarifleri...

Sağlıksız beslenme, fazla güneşte kalma, düzensiz uyku nedeniyle ciltte meydana gelen kuruluk ve sarkmaları, evde yapılan özel maskelerle gençleştirmek mümkün. Doğal ürünlerle yapılan maskeler, cildi sıkılaştırdığı gibi besleyici özelliğine de sahip. İşte detaylar...

Cildi sıkılaştıran doğal maskeler, özellikle kadınlar tarafından ilgi görüyor. Çeşitli nedenlerle sarkan ve canlılığını yitiren cildi, kimyasal malzemeler kullanmadan organik ürünlerle dirileştirmek gayet kolay ve pratik.

YUMURTA AKI MASKESİ

Yumurtanın beyazında albumin denilen bir protein mevcuttur. Bu yüzden cilt yüzeyinin gözeneklerinin sıkılaşmasına yardımcı olur.

Tarifi:

Öncelikle yumurtanın akını alıyoruz. Daha sonra içerisine 1 çay kaşığı lavanta yağı ilave ediyoruz. Son olarak da içerisine sızma zeytinyağı ilave ediyoruz. Olabildiğince hızlı çırpıyoruz.

Maske hazırlandıktan sonra, yüzeyde makyaj yada krem olmayan cilde aşağıdan yukarıya doğru tüm yüze tatbik edilmelidir. Takriben 15 dakika içerisinde kuruyacaktır.

Bu sırada mimik yapmamanız tavsiye edilir, sonrasında soğuya yakın bir su ile durulayarak maskeyi temizleyin.

yumurta-aki-maskesi-768x431.jpg

MUZ MASKESİ

Muz, cildinizi sadece nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda antioksidan özellikleriyle serbest radikal hasarından da koruyabilir. Bu, yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Bal ve zeytinyağı nemlendiricidir ve hasarlı cilt hücrelerini onarabilen antioksidanlar içerir.

Malzemeler:

1/2 olgun muz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı bal

Tarifi:

Muzu soyun ve topak kalmayacak şekilde ezin. Bal ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Macunu yüzünüzün ve boynunuzun her yerine uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Gözeneklerinizi kapatmak için soğuk suyla durulayın. Bu maskeyi haftada bir veya iki kez kullanın.

5ede2b692269a218342abc93.jpg

YULAF EZMESİ MASKESİ

Yulaf ezmesi iyi bir emicidir. Cilt gözeneklerinizde biriken tüm kirleri ve kirleri emer. Ayrıca içerdiği antioksidanlar sayesinde cildi rahatlatır ve serbest radikal hasarından korur.

Malzemeler:

1 çorba kaşığı yulaf
1 çorba kaşığı gram un
1 tatlı kaşığı bal
Gül suyu

Tarifi:

Tanecikli bir toz elde etmek için yulafı öğütün. Bir hamur yapmak için gram un, bal ve yeterince gül suyu ekleyin. Bu hamuru yüzünüze ve boynunuza uygulayın ve 10 dakika bekletin. Su ile durulayın. Haftada bir kullanın.

yulaf-maskesi.jpg

KİL MASKESİ

Kil maskeleri cildi temizlemeye, yağı ve kirleri gidermeye yardımcı olabilir. 2012 yılında yapılan bir araştırma, kil maskelerinin ciltteki kolajen liflerinin sayısını artırabileceğini ve böylece cildi sıkılaştırdığını göstermiştir.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı bentonit kili
1 tatlı kaşığı süt tozu
Su veya gül suyu

Tarifi:

Kalın bir macun elde etmek için tüm malzemeleri karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza parmaklarınızla veya yüz maskesi fırçasıyla eşit şekilde uygulayın. Maskeyi 10-15 dakika kurumaya bırakın. Yüzünüzü yıkayın. Bunu haftada bir tekrarlayın.

kil-maskesi-nasil-yapilir-kil-maskesi-ne-ise-yara-4428847.jpg

HİNT YAĞI MASKESİ

Araştırmalar, hint yağının iyi bir cilt bakım maddesi olduğunu göstermektedir. Kolajen ve elastin üretimini artırarak cildi daha sıkı, gergin, yumuşak ve pürüzsüz hale getirir. Hint yağının ana bileşeni olan risinoleik asit, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bu özellikler ciltteki iltihabı hafifletebilir.

Malzemeler:

1-2 yemek kaşığı hint yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu veya birkaç damla lavanta yağı

Tarifi:

Hint yağına limon suyu veya lavanta yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüzde ve boynunuzda yukarı doğru dairesel hareketlerle masaj yapın. Birkaç dakika masaj yapmaya devam edin. Bir gece bekletin. Önce ılık suyla, ardından soğuk suyla durulayın. Bunu haftada bir tekrarlayın.

hint-yaginin-faydalari-one-cikan.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN